Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Jämsän kaupunki ja Pirkanmaan ELY-keskus ovat tehneet sopimuksen Jämsän kaupungissa sijaitsevan Haaralan vanhan kaatopaikan ympäristöriskien jatkoselvityksistä.

Jatkoselvitys on osa Pirkanmaan ELY-keskuksen koordinoimaa valtakunnallista pilaantuneiden maa-alueiden selvitystyötä. Jatkoselvitykseen liittyvät tutkimus- ja suunnittelutyöt toteuttaa FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy.

Jämsän kaupungissa Haaralantien eteläpuolella sijaitseva Haaralan kaatopaikka on ollut toiminnassa useiden vuosikymmenien ajan vuoteen 1965 saakka. Alueelle on sijoitettu yhdyskuntajätteitä sekä mahdollisesti myös lietettä ja/tai teollisuusjätettä. Nykyisellään kaatopaikka on hyvin maisemoitunut ympäristöönsä (havaittavissa muuta aluetta korkeampana).

Kaatopaikan alueella ja sen ympäristössä on toteutettu heinäkuun aikana kaivinkonetutkimuksia, joilla alueen maaperästä on otettu näytteitä maaperän laatua koskevia analyysejä varten. Alueelle asennetaan pohjaveden havaintoputkia (3 kpl) ja otetaan näytteitä pohjavedestä pohjaveden laatua koskevia analyysejä varten.

Lisätietoja:
FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy, tutkimusten toteuttaja: Jussi Virtanen, puh. 040 861 6516, sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Jämsän kaupunki: Tarja Kuisma, puh. 040 583 8699, sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Pirkanmaan ELY-keskus, tutkimusten tilaaja: Maarit Joukainen, puh. 050 396 1914, sähköposti: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn