Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Kymmenettä kertaa järjestettävä Jämsän seudun seutuviikko tarjoaa 8.–12.10.2018 opiskelijoille mahdollisuuden tutustua alueen toisten oppilaitosten opintotarjontaan. Seutuviikkoon osallistuu Jämsän ja Kuhmoisten lukioiden, Jämsän kristillisen kansanopiston sekä Gradia Jämsän opiskelijoita. Toisen asteen oppilaitosten lisäksi kursseja järjestävät Jämsän työväenopisto ja ensimmäistä kertaa myös Jyväskylän ammattikorkeakoulun avoin AMK sekä Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto. Yhteistyö laajentaakin seutuviikon kurssitarjotinta aiemmista vuosista.

Seutuviikon tarkoituksena on tiivistää yhteistyötä Jämsän ja Kuhmoisten seudun oppilaitosten välillä. Seutuviikolla on tarjolla yhteensä 33 erilaista kurssia, joissa on huomioitu opiskelijoiden kiinnostus luovuuteen ja toiminnallisuuteen. Opiskelijat saavat valita seutuviikon kurssitarjottimelta mieleisensä kurssin, mistä tahansa oppilaitoksesta.
Seutuviikon kurssitarjotin on monipuolinen. Jämsän työväenopisto järjestää seutuviikolla kurssin ”Johdatus astrobiologiaan”. Avoin AMK tarjoaa opintojaksot pelikehityksestä, opiskelukirjoittamisesta ja seksuaaliterveyden edistämisestä. Avoimen yliopiston kurssit ovat ”Haluatko kauppatieteilijäksi?” sekä ”Oppiminen ja ohjaus”.

Gradia Jämsässä on mahdollisuus opiskella muun muassa kukkasidontaa ja 3D-mallintamista sekä tutustua metsäalan moniin mahdollisuuksiin. Kuhmoisissa järjestetään esimerkiksi suosittu hevoskurssi ja tarjolla on myös ensimmäistä kertaa videotyöpaja ”Mun elämä”. Jämsän kristillisellä kansanopistolla voi tutustua moniin mielenkiintoisiin aiheisiin kansainvälisestä retkeilystä ruokatrendeihin. Jämsän lukiossa pääsee sukeltamaan muun muassa venäjän- ja saksankielisiin kulttuureihin.

Kurssien tavoitteet ja tarkoitukset vaihtelevat sisältöjen mukaisesti. Suoritettava kurssi tunnustetaan osaksi opiskelijan opintoja lähettävässä oppilaitoksessa. 

Seutuviikon kurssitarjotin on nähtävissä osoitteessa: http://seutuviikko.jamsa.fi.

Lisätietoja:
Johanna Aho, koulutussuunnittelija ja seutuviikon koordinoija
Gradia Jämsä, puh. 040 341 4387,
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. 
http://seutuviikko.jamsa.fi

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn