Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Henkilöstökyselyn mukaan Jämsän kaupungin työelämän laatu on hyvällä tasolla. Lokakuussa toteutetun kyselyn indeksi on 71 prosenttia. Kysely on toteutettu kolmena vuotena peräkkäin ja edellisvuodesta indeksi on laskenut lähes 5 prosenttiyksikköä.

Vahvuuksina ovat työroolien selkeys sekä kyky hyödyntää, kehittää ja pitää yllä osaamista laaja-alaisesti. Alle 30-vuotiaat kokevat työelämän laadun edelleen parhaimmaksi. Kyselyyn vastasi noin 60 prosenttia henkilöstöstä, mikä on hyvä taso.

Tuloksista käy ilmi, että toiminnan laadun kehittäminen on tuottanut tulosta. Osa työpaikoista on nostanut indeksiään. Aiemmin heikoimpia indeksejä saaneiden työyhteisöjen tilanne on kehittynyt myönteiseen suuntaan. ”Tulokset antavat uskoa, että asioihin voi vaikuttaa”, toteaa työhyvinvointikoordinaattori Hannele Rahkonen.

Rahkosen mukaan tuloksista selviää, että kaupungin heikko taloustilanne sekä suuret muutokset toiminnassa koetaan hyvinvointia heikentävinä tekijöinä. Organisaatioselvitys on aiheuttanut henkilöstössä pelkoa ulkoistuksista ja isoista organisaatiomuutoksista. Henkilöstö reagoi myös avainhenkilöiden lähtemiseen työyhteisöistä voimakkaasti varsinkin, kun uusia ei tule tilalle. Nämä seikat vaikuttavat herkästi henkilöstön turvallisuuden tunteeseen.

Jämsän kaupungissa tehdään työtä tavoitteellisesti työhyvinvoinnin parantamiseksi mm. kouluttamalla henkilöstöä. Erilaisia johtamiskäytänteitä ja toimintamalleja kehitetään yhteistyössä. Rahkosen mukaan hyvä esimerkki on toimistopalvelut-hanke, joka ei kyselyssä noussutkaan kielteisessä valossa esille, vaan tulevaisuuteen suuntautuneena toimintatapana.

Kehittämistä tehdään myös yhteistyössä työterveyshuollon kanssa. ”Työkyvyn johtamisessa meillä on hyvät välineet. Haemme jatkuvasti uusia ja vaikuttavampia keinoja pitää henkilöstömme työkykyisenä. Yhtenä esimerkkinä on keinoäly avustamassa työkykyriskien varhaista havaitsemista”, kertoo Rahkonen.

lisätietoja:
työhyvinvointikoordinaattori Hannele Rahkonen
puh. 040 571 2088, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn