Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Kaupunginhallitus sai toimialoilta ja liikelaitoksilta tilannekuvan selvityksen etenemisestä maanantain kokouksessaan. Kaupungin eri toimielimissä organisaatioselvityksen ja selvityksessä ehdotettujen toimenpiteiden ja niiden vaikutuksien käsittely jatkuu tammi - maaliskuussa seuraavissa kokouksissa.

Kaupunginhallitus
ma 4. helmikuuta
to 21. helmikuuta
ma 4. maaliskuuta – kaupunginjohtajan esitys talouden vakautuksesta ja organisaatiouudistuksesta

Lautakunnat
ti 22. tammikuuta ja 13.helmikuuta Sosiaali- ja terveyslautakunta
to 24. tammikuuta ja 13.helmikuuta Tekninen lautakunta
ke 30. tammikuuta ja 13.helmikuuta Sivistyslautakunta
to 14. helmikuuta                              Ympäristölautakunta

Liikelaitosten johtokunnat
6. helmikuuta Jämsän Jätehuolto ja Jämsän Vesi liikelaitos
13. helmikuuta Ateria-, Puhtaus- ja tekstiilipalvelut liikelaitos

Sivistyslautakunnalle on raportoitu toimenpiteiden valmistelusta jo vuoden 2018 loppuvuoden kokouksissa. Sivistyslautakunnan päätöksen mukaisesti Juokslahden, Koskenpään ja Länkipohjan asiakkaille on toteutettu omana työnä tiiviit vaikutusten arviointikyselyt.

Kaupunginjohtaja Ilkka Salminen korostaa organisaatioselvityksen käsittelyssä yhdessä tekemistä.
– Toimialojen ja liikelaitosten esittelyt valmistelun nykytilanteesta ristiinpölytti hyvin kaupunginhallituksen, lautakuntien ja liikelaitosten johtokuntien esittelijöiden ajatuksia. Meillä on paljon työtä vielä edessä ja hyvissä esityksissä tulee olla myös paljon numeraalisia säästöesityksiä, kaupunginjohtaja Ilkka Salminen painottaa.

– Onnistunut organisaation uudistaminen edellyttää strategiamme kärkevöittämistä ja realistisuutta. Koko organisaatiokulttuurimme muutos tulee toteutua siten, että toimialojen väliset rajapinnat hälvenevät ja osaamme tehdä enemmän yhdessä. Lisäksi aikaistamme talousarvion valmistelua siten, että yhteiselle keskustelulle jää riittävästi aikaa, Salminen toteaa.

Organisaatioselvitykseen liittyvä kuntalaiskysely on otettu hyvin vastaan. Tähän mennessä kyselyyn on vastattu yli 630 kertaa. Kuntalaiskyselyn sekä henkilöstökyselyn tulokset julkaistaan 5. helmikuuta. Avoin kuntalaistilaisuus järjestetään 27. maaliskuuta 2019 klo 18-20.

– Linjapäätöksiä ja esityksiä ei ole vielä olemassa esimerkiksi koulujen ja kirjastojen lakkautuksista. Organisaatioselvitystä koskevat päätökset tehdään vasta lautakuntien kuulemisten ja kuntalaistilaisuuden jälkeen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Piritta Rantanen korostaa.

Lisätietoja:
Kaupunginjohtaja Ilkka Salminen p. 040 142 7111
Kaupunginhallituksen pj. Piritta Rantanen p. 050 545 1123

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn