Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Neljän keskisuomalaisen lukion verkostohanke LOL - Lukion Oppikirjojen Lainaamo sai Opetushallitukselta 63 000 euroa. Hankkeen päätavoitteena on pienentää lukiolaisen oppimateriaalikustannuksia ja mahdollistaa lukio-opiskelu perheen sosioekonomisesta taustasta riippumatta. Mukana ovat Jämsän, Konneveden ja Muuramen lukiot sekä Laukaan lukio, joka toimii hankkeessa koordinoijana.

Oppimateriaalikustannusten pienentämiseksi hankitaan pakollisten lukiokurssien kirjoja lukioiden oppikirjalainaamoihin tasapuolisesti kaikkien lainattavaksi. Lisäksi hankitaan syventävien kurssien oppimateriaaleja, jotka ovat ensisijaisesti lainattavissa opinto-ohjaajan tai kuraattorin kautta sosiaalisin perustein. Luokkakirjastoihin hankitaan oppimateriaalia koulussa tapahtuvaan opiskeluun käytettäväksi. Tavoitteena on, että jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus saada vähintään viiden kurssin kirja lainaksi lukuvuoden aikana eli jokaisen jakson aikana vähintään yhden kurssin oppimateriaalia lainaan. 

Oppikirjojen lainaaminen tehdään mahdollisimman sujuvaksi opiskelijoiden näkökulmasta, siksi hankkeessa mukana olevat neljä keskisuomalaista lukiota toteuttavat oppikirjalainaamon hieman eri tavalla. Lukioista opiskelijaedustajat ovat olleet mukana suunnittelemassa hankehakemusta, ja he ovat luomassa omien lukioidensa lainauskäytäntöjä, jotka sopivat parhaiten kuhunkin lukioon. Hankkeen aikana saadaan siis neljä erilaista valtakunnallisesti hyödynnettävää toimintamallia. 

Yhteistyötä tehdään myös mahdollisuuksien mukaan lukioiden lähikirjastojen kanssa. Tavoitteena on lisätä lukiolaisten tietoa kirjastojen monipuolisista palveluista. Kirjastojen osaamista hyödynnetään muun muassa lainausmäärien seurannassa ja lainaustoiminnan organisoinnissa Laukaassa ja Jämsässä.

Lisätietoja:
Susanna Mononen, LOL – Lukion Oppikirjojen Lainaamo -hankkeen koordinaattori
p. 041 538 0953 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Juha Damskägg, Jämsän lukion rehtori
p. 040 836 1604 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Helinä Patana, Laukaan lukion rehtori
p. 040 821 2642 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Paula Huuska, Konneveden lukion rehtori
p. 040 579 3967 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Aki Puustinen, Muuramen lukion rehtori
p. 040 761 6178 Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn