Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Länkipohjan koulu osallistuu Minun kulttuuriperintöni –hankkeeseen. Se on Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran (SKS) hanke, jossa kerätään tuoreinta koululaisaineistoa. Hankkeeseen on valittu valtakunnallisesti kuusi koulua.

SKS on kerännyt kansanperinnettä, muistitietoa ja nykyperinnettä jo lähes 190 vuoden ajan. Ensin keräsivät Elias Lönnrot aikalaisineen ja myöhemmin kokoelmat ovat karttuneet esimerkiksi opettajien tekemien keruiden ja kirjoituskilpailuiden avulla.

Minun kulttuuriperintöni -hanke on SKS:n uusin tapa saada talteen koululaisten perinnettä ja kulttuuria. Hankkeen tärkein tavoite on saada talteen nykyhetken koululaisten tuottamia aineistoja, jotka eivät muuten säilyisi.

Hankkeessa oppilaiden ymmärrys omasta kulttuuriperinnöstä kasvaa, sillä he pääsevät itse sekä tuottamaan että tallentamaan omaa arkeaan. Hanke on suunniteltu ensisijaisesti 2.–6. luokille.

Hankkeen aikana oppilaat osallistuvat kahteen työpajaan, jotka toteutetaan 18.-19.2.2019. Työpajat ohjaa SKS:n keruutoiminnan kehittämiseen erikoistunut projektitutkija Anna Hynninen yhdessä opettajien kanssa.

Työpajoissa oppilaat tutustutetaan koululaisperinteeseen ja SKS:n aiemmin keräämään koululaisaineistoon. Työpajassa pohditaan yhdessä, mitä koululaiskulttuuri tällä hetkellä pitää sisällään. Tämän jälkeen oppilaat keräävät omaan arkeensa liittyvää koululaisperinnettä, joka tallennetaan pysyvästi SKS:n arkistoon. Aineisto voi olla kirjoitus, haastattelu tai oppilaiden itse koulussa tekemä audiovisuaalinen tallenne.

Lisätietoja:

rehtori Minna Kinnunen
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
040 524 7298

FT, projektitutkija Anna Hynninen
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
050 5943 197

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn