Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Jämsän kaupunki on myöntänyt Jämsä-mitalin numero 24 Jukka Rislakille huomionosoituksena hänen pitkästä urastaan toimittajana ja tietokirjailijana. Vuosina 1968 – 2001 Rislakki työskenteli Helsingin Sanomien ulkomaantoimituksessa ja sunnuntaitoimituksessa sekä viimeksi Baltian kirjeenvaihtajana. Päätyönsä ohessa Jukka Rislakki on kirjoittanut noin 20 kirjaa ja lukuisia ar­tik­ke­lei­ta tutkivan journalismin otteella. Hänen teoksiaan on julkaistu Suo­men lisäksi Yhdysvalloissa, Ukrainassa ja Baltiassa. Luennoitsijana Rislakki on käynyt Jämsän seudulla lukuisia kertoja ja erityisesti hänet muistetaan Jämsän vuoden 1918 tapahtumia kuvaavasta kirjastaan Kauhun Aika.

Kir­joit­ta­ja­na Jukka Rislakki on käsitellyt niin kotimaan kuin maailmapolitiikankin ai­he­pii­re­jä. Näistä ansioistaan hänet on palkittu mm. valtion tie­don­jul­kis­ta­mis­pal­kin­nol­la vuonna 1986 ja Suomen tietokirjailijat ry:n tun­nus­tus­pal­kin­nol­la vuonna 2012. Rislakki oli myös tieto-Finlandia-ehdokas vuonna 1997. Nykyisessä kotikaupungissaan Jurmalassa Rislakki on palkittu Lat­vian kulttuuriministeriön kunniakirjalla 2017 ja Jurmalan kaupungin kun­nia­kir­jal­la kulttuurin alalta 2017.

Kaupunginhallitus voi myöntää Jämsä-mitalin vuosittain tai harvemmin erityisistä ansioista. Jämsä-mitali on suurin ja arvostetuin huomionosoitus, jonka kaupunki voi kenellekään myöntää.

Taitelija Heikki Häiväojan suunnittelemaa Jämsä-mitalia on lyöty kaikkiaan 300 kappaletta. Ensimmäisen Jämsä-mitalin sai Presidentti Martti Ahtisaari vuonna 1995.

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn