Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Jämsän kaupunki on palkinnut menestyneitä urheilijoitaan vuodesta 2001 alkaen. Urheilijoita on palkittu merkittävistä urheilusaavutuksistaan tavara- tai rahapalkinnoilla. Nykyisenmuotoinen palkitsemisohjeisto on vahvistettu kaupunginhallituksessa vuonna 2012 ja viimeisin muutos siihen on tehty vuonna 2015.

Jämsässä on 2000-luvulla ollut laajasti kansallista sekä kansainvälistä menestystä useissa eri urheilulajeissa. Palkittavia urheilijoita on ollut vuosittain noin 35-55 henkilöä tai joukkuetta. Urheilijoiden palkitsemiseen on käytetty vuosittain rahaa 8 000 - 12 000 euroa. Viime vuonna stipendejä jaettiin urheilijoille yhteensä reilu 8 000 euroa.

Jämsän kaupunki on perustanut vuonna 2017 Viljo Järvisen nimeä kantavan Jämsän kaupungin kulttuuripalkinnon. Kulttuuripalkinnon suuruus on 3 000 euroa. Jämsäläisen urheilun ja kulttuurin huomioimis- ja palkitsemiskäytänteiden yhdenmukaistamiseksi sivistyslautakunta esittää kaupunginhallitukselle Vuoden urheilija -palkinnon perustamista. Palkinnon sääntöehdotus on valmisteltu kulttuuripalkinnon sääntöjen pohjalta. Sivistyslautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että Vuoden urheilija-palkinnon saajan päättäisi sivistyslautakunta.

Perustettava palkinto korvaisi nykyisenmuotoisen urheilijoiden palkitsemisohjeistuksen. Vuoden urheilija- palkinnon suuruudeksi on päädytty esittämään samaa kuin, mikä on Viljo Järvisen kulttuuripalkinnon suuruus eli 3 000 euroa. Samassa yhteydessä muista palkitsemisista luovuttaisiin lukuun ottamatta Vuoden liikuntateko -palkintoa, jota lautakunta käsittelee myöskin 3.4.2019 kokouksessa.

Sivistyslautakunta päätti kokouksessaan 3.4.2019 esittää kaupunginhallitukselle, että Vuoden urheilija -palkinto jaettaisiin ensimmäisen kerran vuoden 2019 loppuun mennessä saavutetuista urheiluansioista.

Vuoden urheilija –palkinnon sääntöesitys (pdf)

Lisätietoja:
vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki
p. 040 571 6556

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn