Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Euroopan kulttuuriympäristöpäivien viikkoa vietetään 2.- 9. syyskuuta 2019 viihteen ja taiteen tiloissa. Jämsässä on mahdollisuus tutustua kahteen seudun arvokiinteistöön lauantaina 7. syyskuuta 2019.

Jämsän taajamassa järjestetään avoimet ovet Jokivarren puukoululla, jonka laajamittainen kunnostustyö saatiin päätökseen keväällä. Puukouluun voi tutustua klo 10 – 14. Tasatunnein alkavien esittelyjen aikana palveluasiantuntija Hannu Ahlstedt kertoo kansakoululaitoksen alkuvaiheista ja puukoulun rakentamisesta, työnjohtaja Ilkka Silén kertoo kunnostustyöstä ja FM  Ritva Hellstén esittelee koulun tiloihin valitsemiaan kaupungin taidekokoelman töitä. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu ja musiikkiesityksiä.

Jämsänkoskella pääsee tutustumaan Lasse Saarenpään omistukseen siirtyneeseen Ilveslinnaan klo 10-16. Kahvittelun ohessa keskustellaan ja ideoidaan Ilveslinnan tulevia käyttömahdollisuuksia.

- Vuosikymmenet monipuolisen juhla- ja harrastustoiminnan tukikohtana ollut kiinteistö on varmasti tuttu seutukunnan ihmisille, mutta kulttuuriympäristöviikon hengessä järjestettävä tapahtuma on uudelta omistajalta hieno oivallus, sanoo palveluasiantuntija Hannu Ahlstedt.

Lisätietoja:
palveluasiantuntija Hannu Ahlstedt
puh. 040 538 0452

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn