Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Länkipohjan omatoimikirjasto on suunniteltu otettavaksi käyttöön 16.9.2019.

Omatoimikirjasto tarkoittaa asiakkaan mahdollisuutta käyttää kirjaston palveluja itsenäisesti. Pääsy kirjastotilaan edellyttää tunnistautumista kirjastokortin ja siihen liitetyn pin-koodin avulla ennen kuin ovien lukitus aukeaa. Lainaaminen ja palauttaminen tapahtuvat automaateilla ja tilaa valvotaan etävalvonnalla.

Omatoimikäytön mahdollistava varustus koostuu kulunvalvonnasta, ääni- ja valo-ohjauksesta, kameravalvontajärjestelmästä sekä lainaus- ja palautustoimitojen automatisoinnista.

Sivistyslautakunta päätti kokouksessaan 28.8.2019 Länkipohjan omatoimikirjaston sääntöjen noudattavan aiemmin hyväksyttyjä Kuoreveden omatoimikirjaston käyttösääntöjä. Ainoana lisäyksenä Länkipohjan säännöissä on käytäntö, jossa asiakas voi itse tehdä PIN-koodin myös kirjaston verkkopalvelussa.

Sääntöjen mukaan kirjasto on avoinna ma – su klo 7 – 21. Sisäänkirjautuminen tapahtuu Keski-kirjastokortilla ja PIN-koodilla. Omatoimikirjaston itsenäiseen käyttöön ei sovelleta ikärajoja. Alle 15-vuotiaan huoltaja on vastuussa lapsen kirjastokortilla tapahtuvasta käytöstä.

Käyttösääntöjen toimivuutta arvioidaan yhteisesti Kuoreveden ja Länkipohjan osalta vuoden 2019 aikana ja siitä raportoidaan sivistyslautakunnalle mahdollisia muutoksia varten.

Lisätietoja:
kirjastopalvelupäällikkö Merja Mäkinen
p. 040 832 1123

Omatoimikirjaston käyttösäännöt

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn