Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Kaupunginvaltuusto pitää vuosittain yhden valtuustoseminaarin oman paikkakunnan ulkopuolella. Tämän vuoden seminaari suuntautuu Etelä-Suomeen ja järjestetään perjantaina 4.10. sekä lauantaina 5.10.2019.

Bussimatkalla Helsinkiin kehittämispäällikkö Hannele Rahkonen kertoo uudistuneesta kehityskeskustelujen käytännöstä ja muista ajankohtaista henkilöstöasioista. ”Henkilöstö on kaupungin suurin voimavara”, toteaa valtuuston puheenjohtaja Merja Lahtinen.

Ensimmäisen päivän ohjelmaan kuuluu vierailu Kuntaliitossa sekä eduskunnassa. Kuntaliitossa kehittämispäällikkö Sanna Lehtosen aiheena ovat mm. julkisen talouden ja kuntatalouden tilannekuva, Jämsän kaupungin taloustilanne tilinpäätösten ja tunnuslukujen valossa sekä keskeiset muutokset verotuloissa ja valtionosuuksissa. Valtuutetuille annetaan myös tilannekatsaus hallitusohjelmasta ja uudistuksista.

Iltapäivällä valtuutetut ovat kansanedustajien Piritta Rantasen ja Jouni Kotiahon vieraina eduskunnassa. ”On todella upeaa, että Jämsällä on nykyään kaksi kansanedustajaa. Useimmat valtuutetut eivät vielä ole päässeet vierailemaan eduskunnassa. Piritta ja Jouni saivat hyvin järjestettyä Jämsän isommalle ryhmälle vierailun”, iloitsee Merja Lahtinen.

Seminaarin toinen päivä vietetään hotelli Korpilammella Espoossa, ja käsiteltävien aiheiden pääpaino on talous- ja elinvoima-asioilla. ”Kaupungin uusi organisaatio vaatii valtuutettujen yhteistä keskustelua pidemmän aikaa ennen päätöksentekoa myöhemmin syksyllä tai ensi vuonna”, pohtii Merja Lahtinen.

Lisätietoja
kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Merja Lahtinen p. 040 846 8907

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn