Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Jämsän kaupunki on palkinnut menestyneitä urheilijoitaan vuodesta 2001 alkaen. Urheilijoita on palkittu merkittävistä urheilusaavutuksistaan tavara- tai rahapalkinnoilla. Jämsässä on 2000-luvulla ollut laajasti kansallista sekä kansainvälistä menestystä useissa eri urheilulajeissa. Palkittavia urheilijoita on ollut vuosittain noin 35 - 55 henkilöä tai joukkuetta. Nykyisen muotoinen palkitsemisohjeisto on vahvistettu kaupunginhallituksessa vuonna 2012 ja viimeisin muutos siihen on tehty vuoden 2015 lopussa.

Sivistyslautakunta päätti kokouksessaan 9.10.2019 esittää kaupunginhallitukselle, että se perustaa Vuoden urheilija -palkinnon ja hyväksyy sen säännöt. Säännöt on valmisteltu Viljo Järvisen –kulttuuripalkinnon sääntöjen pohjalta. Palkinnon suuruudeksi esitetään 3 000 €. Sivistyslautakunta esittää myös, että Vuoden urheilija -palkinto jaettaisiin ensimmäisen kerran vuoden 2019 loppuun mennessä saavutetuista urheiluansioista. Samalla luovutaan nykyisestä urheilijoiden palkitsemisohjeesta. Vuoden liikuntateko –palkinto jaetaan edelleen.

Sivistyslautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että lisäksi palkitaan vuosittain 50 euron stipendillä kaikki 15 - 22 -vuotiaat jämsäläisnuoret, jotka ovat saavuttaneet Suomen mestaruus -kisoissa tai kansainvälisissä arvokisoissa mitalisijan. Lisäksi esitetään, että kulttuurin ja taiteiden eri osa-alueiden ansioituneille jämsäläisnuorille myönnetään saman suuruisia stipendejä. Esitykset taide- ja kulttuuristipendien saajista tehdään oppilaitosten toimesta.
Nuorisostipendit esitetään jaettavaksi kaupunginvaltuuston kokouksessa samaan aikaan kuin Vuoden urheilija- palkinto jaetaan.

Sivistyslautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että esitetyt linjaukset otetaan käyttöön alkaen vuotta 2019 koskevana ja siitä eteenpäin.

Sivistystoimialan talousarvioesityksessä vuodelle 2020 on varaudutta Vuoden urheilija –palkintoon ja stipendeihin.

VUODEN URHEILIJA –PALKINNON SÄÄNTÖEHDOTUS

Lisätietoja:
vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki
puh. 040 571 6556

 

 

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn