Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Jämsän kaupungin työelämän kehittämistyö on palkittu Kunteko-gaalassa marraskuun 20. päivä. Kaupunki palkitaan aktiivisuudestaan kehittämistyössä ja erityisesti tuloksellisesta henkilöstölähtöisestä kehittämisestä.

Jämsän kaupunki on vuosien ajan monin tavoin panostanut työelämän laadun kehittämiseen. Tänä vuonna kaupungilla on toteutettu neljän eri hankkeen avulla muun muassa työn sujuvuutta, rekrytointeja, kehittämiskeskusteluja ja työmenetelmiä edistäviä toimenpiteitä.

Jämsäläinen hyvän työn malli on useamman vuoden aikana esimiesten ja henkilöstön kanssa kehitetty kaupungin työhyvinvoinnin ja työsuojelun toimintaohjelma. Hyvän työn malliin liittyen on kuluvan vuoden aikana uudistettu muun muassa kehityskeskustelukäytänteitä. Keskustelut sisältävät osion, jolla työelämän laatua voidaan kehittää toivottuun suuntaan. Keskusteluja käydään jatkossa kehityskeskustelukortteja apuna käyttäen.

– Minulla on vahva usko, että mallimme on hyvä työkalu kehittää työelämän laatua kaupungilla. Tällä hetkellä tärkeä työ on saada malli tavoitteineen tunnetuksi jokaiselle työntekijälle. Tärkeä työväline tässä on kehityskeskustelut, joiden kysymykset on juuri uusittu, kehittämispäällikkö Hannele Rahkonen sanoo.

Jämsän Ateria- ja Puhtauspalvelut liikelaitoksella on käynnissä Jämsässä opiskelevien nuorten iltatyöllistäminen.

– Sijaisten saatavuus Jämsän seudulla on heikko ateria- ja puhtauspalvelutehtäviin. Liikelaitos käynnisti syksyllä rekry -kiertueen alueen kouluilla, jonka tarkoituksena on ollut kertoa nuorille liikelaitoksen työmahdollisuuksista ja tutustuttaa nuoret työelämään ja työelämän pelisääntöihin palkallisella työhön tutustumisjaksolla, liikelaitosjohtaja Mervi Västinen kertoo.

Muita kaupungin tämän vuoden kehittämishankkeita ovat olleet Kollegiaalinen verkostoituminen ja oppiminen, joka toteutetaan yhdessä Hausjärven kunnan kanssa sekä Jämsän kaupungin sosiaali- ja terveystoimen kuntalaskutuksen helpottaminen.

Jämsän kaupungin kehittämistyön mahdollistajana Kunteko on ollut merkittävä yhteistyökumppani.
– Vuosien varrella olemme saaneet Kuntekosta potkua pienille ja isoille ideoille. Niistä on sitten poikinut ruohonjuuritasolla toimivia konkreettisia tekoja, hallintojohtaja Auli Korhonen kiteyttää.

Kunteko 2020 on kunta- ja maakunta-alan työelämän tuottavuutta, tuloksellisuutta ja laatua edistävä kehittämisohjelma. Kunteko tukee ja tekee näkyväksi työelämän kehittämistä erilaisin tavoin.

Kunteko-gaala tiedote 20.11.2019

Lisätietoja:
hallintojohtaja Auli Korhonen p. 040 557 2146

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn