Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Jämsän kaupungin hulevesimaksujen ensimmäiset laskutukset on käynnistynyt. Vuoden 2019 hulevesimaksua koskevat laskut pyritään lähettämään siten, että viimeiset laskut ovat perillä tammikuun loppuun mennessä. Hulevesimaksua peritään kunnan huleveden hallintajärjestelmän vaikutusalueelta, eli asemakaava‐alueelta ja alueilta, jotka sijaitsevat kaupungin kunnossapitämien liikenneväylien varrella. Maksu koskee kaikkia rakennettuja vaikutusalueen kiinteistöjä riippumatta siitä, johdetaanko hulevesi maaperään imeyttämällä, ojaan tai hulevesiviemäriin.

Maksuilla katetaan kaupungin hulevesien hallintaan liittyvät kustannukset, joita syntyy esimerkiksi kunnossapidosta ja uudisrakentamisesta. Kaupungin hulevesijärjestelmä käsittää hulevesiviemäreiden lisäksi avo‐ojat, hulevesikaivot sekä erilaiset hulevesien hallintaratkaisut kuten painanteet, viivytysaltaat, kosteikot ja suodatusratkaisut. Esim. tonttien väliset ojat eivät ole osa kaupungin hulevesijärjestelmää ja niiden kunnossapidosta vastaa kiinteistön omistaja/haltija.

Hulevesimaksu perustuu lainsäädännön muutokseen.

Hulevesimaksun määräytymisen perusteista on päätetty teknisessä lautakunnassa 22.11.2018, taksaa päivitettiin 18.12.2019.

Jos saamanne lasku on mielestänne Tekla 18.12.2019 §106 päätöksen vastainen, voitte tehdä hulevesimaksusta muistutuksen. Vapaamuotoisesta muistutuksesta tulee ilmetä kiinteistötunnus, kiinteistön osoite, laskun vastaanottajan ja muistutuksen tekijän yhteystiedot, muistutuksen peruste sekä tilinumero, jolle mahdollinen hyvitys maksetaan. Muistutus tulee tehdä tekniselle lautakunnalle 14 päivän kuluessa laskun vastaanottamisesta. Muistutuksen voi toimittaa joko kirjeitse osoitteeseen:
Jämsän kaupunki, Tekninen lautakunta, Keskuskatu 17, 42100 JÄMSÄ, kuoreen merkintä ”muistutus hulevesimaksuun” tai sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., jolloin viestin otsikoksi tulee laittaa ”muistutus hulevesimaksuun”.

 

Tekninen lautakunta

Lisätietoja:

Hulevesimaksuista on mahdollista saada lisätietoja 27.1-7.2.2020 välisenä aikana arkipäivisin klo 8.30-16.00 numerosta 040 253 4741.

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn