Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Lumiukkojen rakentaminen on talvi-iloa parhaimmillaan. Lumiukkojen rakentaminen ja niiden veistäminen on lasten mielestä hauskaa ja siihen innostuu usein myös perheen vanhemmatkin. Lumiukkojen rakentaminen on myös hyvää ulkoliikuntaa - liikuttua tulee monipuolisesti ihan huomaamattaankin.

Suomen Latu haastaa kunnat ja kaupungit lumiukkotalkoisiin ja tavoittelemaan Suomen lumiukkoisimman paikkakunnan titteliä. Toiveena on saada kuntalaiset rakentamaan lumiukkoja ja syöttämään rakennetut lumiukot kampanjasivun lumiukkolaskuriin.

Lumiukkoja voi rakentaa myös pakkaslumesta. Kampanjasivulta löytyy vinkkejä. Kampanjasivulta löytyvän lumiukkolaskuriin on syötetty jo satoja lumiukkoja. Tavoitteemme on 10 000 lumiukkoa, joka ylittyi viime vuonna hienosti. Tänä vuonna tavoitteena on 15 000 lumiukkoa.

Viime vuoden kisan voitti Helsinki, perässään Tuusula ja Oulu. Asukaslukuun suhteutettuna lumiukkoisin kunta oli Sottunga 12 lumiukollaan. Nyt lumitilanteesta johtuen monilla paikkakunnilla on etulyöntiasema, kuka hyödyntää sen parhaiten.

Lumiukkoja voi syöttää laskuriin koko kampanjan ajan: 1.2. - 8.3.2020.

Lisätietoja:
vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki
puh. 040 571 6556

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn