Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Mikäli Jämsä-Kuhmoinen sosiaali- ja terveydenhuollon yhteistoiminta-alueella asuva epäilee itsellään koronavirustartuntaa, niin hänen tulee ottaa yhteyttä omalle terveysasemalle. Virka-ajan ulkopuolella otetaan yhteyttä Jämsän päivystykseen, puh. 040 712 2555.

Asiakas haastatellaan puhelimessa ja mikäli THL:n ohjeistamat kriteerit epäillystä tartunnasta täyttyvät, pyydetään häntä odottamaan lisäohjeita kotona.

Terveysaseman tai päivystyksen lääkäri soittaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin infektiolääkärille. Infektiolääkäri antaa toimintaohjeet tilanteeseen ja terveysasemalta otetaan yhteyttä asiakkaaseen ja neuvotaan, miten hänen tulee toimia.

Jämsän kaupunki ja Jämsän Terveys Oy seuraavat tilannetta aktiivisesti. Terveysasemilla ja kaupungin sairaalassa on olemassa selkeät suunnitelmat siitä, miten potilaita hoidetaan, jos tartuntoja Jämsän ja Kuhmoisten alueella ilmenee.

Ohjeet koronavirustartunnan ehkäisemiseksi

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) on päivittänyt ohjeistuksiaan muuttuneessa koronavirustartuntatilanteessa.

Kaikki ajankohtaiset koronavirustartuntoihin liittyvät ohjeet ja tiedotteet ovat saatavilla THL:n nettisivuilla https://thl.fi/fi/ajankohtaista/tiedotteet-ja-uutiset

Koronavirustartuntoja voidaan parhaiten ehkäistä hyvällä käsihygienialla.
Kädet pestään runsaalla vedellä ja pesunesteellä tai saippualla erityisesti ennen ruokailua. Koronaviruksia vastaan ei ole rokotetta.

Katso käsienpesuohjevideo THL:n sivuilla:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/taudit-ja-torjunta/infektioiden-ehkaisy-ja-torjuntaohjeita/kasienpesu-ja-yskiminen

Käsienpesuohje (pdf)

Lisätietoja:
Toimialajohtaja Erkki Kainulainen p. 040 514 5879
Sosiaali- ja terveystoimi

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn