Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Kevään 2020 ylioppilaskirjoitukset alkavat tänään tiistaina äidinkielen lukutaidon kokeella. Viimeisenä kokeena kirjoitetaan Jämsässä reaaliaineiden koe torstaina 26. maaliskuuta. Abiturientteja Jämsän lukiossa on tänä keväänä 81.

Ylioppilastutkinto on kokonaan digitalisoitunut ja sähköisiä kokeita tehdään tällä kertaa Jämsässä yhteensä 387. Kirjoituksiin on ilmoittautunut yhteensä 120 kokelasta. Abiturienttien lisäksi yo-kirjoituksiin osallistuu myös kaksoistutkinnon tekijöitä, lukion toisen vuoden opiskelijoita ja arvosanan korottajia. Hyväksytysti suoritettua koetta voi nykyään yrittää korottaa rajattomasti.

Lukiossa on varauduttu myös koronavirukseen. Ensisijaisesti yksittäisten sairastuneiden tai karanteenissa olevien kokelaiden ilmoittautumiset mitätöidään hakemuksen perusteella. Karanteenissa oleville on, terveysviranomaisten niin salliessa, mahdollisuus järjestää koe erillisessä tilassa.

Jokaisella tutkintokerralla kokelailla on esiintynyt mm. flunssaa ja tämä on pyritty ottamaan huomioon kokeen toimeenpanossa.

Lisätietoja:
lukiokoulutuksen rehtori Juha Damskägg
puh. 040 836 1604

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn