Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Valtioneuvoston antamat linjaukset ja todennäköisesti voimaan astuva valmiuslaki tiukentavat kaupungin jo aiemmin antamia suosituksia ja ohjeita koronavirustilanteessa.

Jämsän perusopetuksessa, lukiokoulutuksessa, työväenopistossa ja musiikkiopistossa lähiopetus keskeytyy pääosin valtioneuvoston linjauksen mukaisesti 18.3. lukien lukuun ottamatta 1.-3. luokkien opetusta niiden huoltajien lapsille, jotka työskentelevät yhteiskunnan kannalta kriittisillä aloilla. Erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetusta järjestetään sitä tarvitseville, ellei lapsen hoitoa ole mahdollista järjestää kotona. Varhaiskasvatuksen yksiköt ja esiopetus pidetään toiminnassa normaalisti. Kouluruokailu järjestetään toistaiseksi.

– Suositeltavaa on, että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, myös menettelevät niin jo huomisesta 17.3. lukien, kaupunginjohtaja Hanna Helaste toivoo.

Ylioppilaskirjoitusten kokeet toteutetaan tiivistetyssä aikataulussa 23.3.2020 mennessä huomioiden terveysviranomaisten antamat määräykset.

Jämsän kaupungin asiakaspalvelut ja julkiset tilat suljetaan pääosin tiistaista 17.3. lukien. Kirjastot ja nuorisotilat suljetaan ja kirjastoauto lopettaa liikennöinnin. Asiakkaille suositellaan asiointia puhelimitse tai sähköisesti. Sosiaalitoimiston asiakaspalvelu on avoinna supistetusti.

Vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä on kielletty. Kaikki ulkopuolisten vierailu kielletään hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä ja sairaalassa pois lukien tapauskohtaisesti arvioiden kriittisesti sairaiden ja lasten oireettomat läheiset ja saattohoidossa olevien läheiset.

Jämsän kaupunki noudattaa valtioneuvoston linjauksia myös muiden palvelujensa ja toimintojen ylläpidon osalta. Näistä tullaan tiedottamaan vielä tarkemmin huomenna tiistaina 17.3.

– Annettujen sääntöjen ja linjausten noudattaminen on erityisen tärkeää vanhusten ja riskiryhmien suojelemiseksi. Meistä jokainen varmasti ymmärtää tämän asian, kun ajattelemme omaa lähipiiriämme ja heidän hyvinvointiaan. Jatkamme tiivistettyä tiedottamista huomenna, kaupunginjohtaja Hanna Helaste sanoo.

Lisätietoja:
kaupunginjohtaja Hanna Helaste p. 0400 742 751

 

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn