Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Koronapandemia koskettaa meitä kaikkia yhteiskunnan eri toiminnoissa. Koronan vaikutukset yrityksiin kuten palvelu-, matkailu-, liikennöintiyrityksiin sekä tapahtumajärjestäjiin näkyvät nopeasti ja toisiin yrityksiin vaikutukset tulevat viiveellä. Vallitsevan tilanteen näkymiä tulevaisuuteen voimme tällä hetkellä ainoastaan arvioida.

Keskustelimme Jämsän kaupungin, Jämsek Oy:n, Yrityskiinteistöt Oy:n sekä Jämsän Yrittäjien puheenjohtaja Pasi Pohjoismäen kanssa siitä, miten yhteisesti voimme tukea toisiamme vaikeassa tilanteessa.
– Tahtotila on se, että kaikki tehdään, mitä voidaan, jotta yritykset pääsevät vaikean ajankohdan ylitse, sanoo kaupunginjohtaja Hanna Helaste.

Konkreettisista toimenpiteistä todettiin, että Jämsek on koonnut yrityksille tietopaketin ajankohtaisista yritysten maksuvalmiutta tukevista toimenpiteistä sekä HimosJämsä-matkailusivustolle ajankohtaisista matkailutoimialan sekä palveluyritysten tuotteista – miten voit tukea paikallisia yrityksiä poikkeuksellisessa tilanteessa. Lisäksi on koottu kauppojen ja ravintoloiden erityispalvelut riskiryhmille. Tiedot löytyvät Jämsekin ja Jämsän kaupungin nettisivuilta.

Jämsekistä tehdään parhaillaan soittoja yrityksiin ja kootaan yritysympäristön yhteenveto tilanteesta. Jämsekin yrityspalvelut ovat tarjolla entiseen tapaan, mutta ne toteutetaan sähköisesti.

Jämsän kaupunki pyrkii helpottamaan yrittäjien ahdinkoa pidentämällä maksuaikoja ja laatimalla maksusuunnitelmia. Tavoitteena on pitää pyörät pyörimässä viemällä eteenpäin investointiohjelman hankkeita ja tarjoamalla paikallisille yrityksille työllistymisen mahdollisuuksia.

Yrittäjien puheenjohtaja Pasi Pohjoismäki tiivisti, että aktiivinen tilannekatsaus tulee tehdä ajoissa. Tärkeää on antaa yrityksille tarvittaessa riittävästi maksuaikaa ja tärkeää on myös se, että kaupungin hankinnat ja työohjelmat etenevät ja että paikallisilla yrityksillä on mahdollisuus osallistua hankintoihin.

Seuraava yhteinen kaupunkikonsernin ja yritysten tilannekatsaus pidetään 31.3.

Lisätietoja: kaupunginjohtaja Hanna Helaste p. 040 074 2751

 

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn