Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Kaupunki on yhteydessä yli 70-vuotiaisiin jämsäläisiin. Toiminnan järjestelyt on jo aloitettu. Ikäihmisten tavoittaminen aloitetaan ensi viikon aikana. Jämsässä on noin 4600 yli 70-vuotiasta asukasta.

– Aloitimme pohdinnan oman soittorinkimme perustamisesta välittömästi, kun huomasimme, että verkkotiedottaminen ei tavoita kaikkia riskiryhmään kuuluvia. Ikäihmisten joukossa on paljon kuntalaisia, jotka eivät käytä nettiä tai joille avuntarjoukset eivät muutoinkaan ole välittyneet. Ensi viikon Vekkarissa julkaisemme ilmoituksen, johon on koottu tietoa paikallisista asiointipalveluista poikkeusoloissa. Huoli ikääntyneiden ihmisten hyvinvoinnista on kasvanut entisestään, kun Uudenmaan raja suljetaan ja useiden ikäihmisten perheenjäsenet eivät pysty enää tapaamaan läheisiään kotiseudullaan, kaupunginjohtaja Hanna Helaste huolehtii.

Yhteydenottojen tarkoituksena on varmistaa asukkaiden hyvinvointi sekä selvittää heidän kauppa-asiointi- tai muut palvelutarpeensa. Puhelujen aikana ei tiedustella henkilön pankkitunnuksia tai muita raha-asioihin liittyviä tietoja.

Soittaminen aloitetaan ensi viikolla, jolloin tiedotamme asiasta tarkemmin. Tavoitteena on, että soittokierros on hoidettu pääsiäiseen mennessä. Kaupungilta soitetut puhelut tulevat numerosta 020 638 2010.

Oletko vapaaehtoinen auttamaan?

Mikäli haluat toimia vapaaehtoisena tarjoten apuasi ikäihmiselle, ilmoittaudu neuvontanumeroomme 020 638 2001. Ilmoittautuessasi vapaaehtoiseksi kerro nimesi, osoitteesi ja puhelinnumerosi sekä miten olet valmis auttamaan. Vapaaehtoiset auttajat eivät itse voi kuulua riskiryhmiin.

Päivitetty 2.4.2020: korjattu yli 70-vuotiaiden määrä.

Lisätietoja:
kaupunginjohtaja Hanna Helaste p. 0400 742 751

 

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn