Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Jämsän kaupungin työntekijöistä koostuva soittorinki ottaa puhelimitse yhteyttä yli 70-vuotiaisiin jämsäläisiin, lukuun ottamatta kotihoidon asiakkaita. Rinkiin osallistuu yli 25 henkeä ja soitettavia numeroita on noin 3600. Soitot aloitetaan tänään torstaina 2.4. Puhelut tulevat numerosta 020 638 2010.

- Soitamme yli seitsenkymppisille päiväsaikaan kello 9-15. Pyrimme tavoittamaan kaikki pääsiäiseen mennessä. Jos asukasta ei saada puhelimitse kiinni, hänelle lähetetään kirje, kertoo soittorinkiä järjestelevä asumisneuvoja Milja Laakso.

Puhelun aikana kartoitetaan asukkaan tilanne, esimerkiksi onko hänellä läheisiä tai naapureita, ketkä auttavat asioiden hoitamisessa. Jos ei ole, selvitetään, millaista apua asukas tarvitsee. Jos hän antaa luvan, hänen yhteystiedot annetaan vapaaehtoiskoordinaattorille. Koordinaattori järjestää kauppa- ja apteekkipalveluja asukkaille kotiin.

Asukasta rohkaistaan kertomaan avuntarpeistaan ja mahdollisista muista huolistaan. Sen mukaan heille annetaan yhteystietoja esimerkiksi diakoniatyöhön tai SPR:n ystäväpalveluun sekä opastetaan muun keskusteluavun piiriin. Jos puhelun aikana ilmenee huolta asukkaan pärjäämisessä kotona, annetaan hänelle Ikätorin palveluohjaajan numero, josta asukas ohjautuu muiden vanhuspalveluiden pariin.

Puhelujen aikana ei tiedustella pankkitunnuksia tai muita raha-asioihin liittyviä tietoja. Jämsässä on noin 4600 yli 70-vuotiasta asukasta.

Lue aiempi tiedote soittoringin suunnittelusta.

Lisätietoja:
asumisneuvoja Milja Laakso, p. 050 463 1033, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
vapaaehtoiskoordinaattori, palveluneuvoja Piritta Koskinen, p. 040 825 2797, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn