Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Yksinyrittäjät voivat hakea 2000 euron suuruista valtionavustusta pääsiäisen jälkeisellä viikolla. Jämsässä hakemus jätetään Jämsekille valmisteltavaksi, päätöksen tuen myöntämisestä tekee kaupunki.

Valtioneuvosto on antanut asetuksen yksinyrittäjien tukemiseen tarkoitetusta valtionavustuksesta. Avustus on tarkoitettu päätoimiselle yrittäjälle yritysmuodosta riippumatta, sekä myös kevytyrittäjälle, joka työllistää itsensä.

Avustus on 2000 euroa. Avustuksen hakeminen edellyttää, että yrittäjä on YEL-rekisterissä tai yrittäjä voi esittää vähintään vuosittain 20.000 euron yrittäjätulon tai laskutuksen. Mikäli yritys on aloittanut alle 6 kk sitten, tulee osoittaa, että syntynyt tulovirta olisi jatkuessaan johtanut 20.000 euron laskutukseen 12 kuukauden ajanjaksolla.

Avustuksen myöntämisen edellytyksenä on, että yksinyrittäjän taloudellinen tilanne ja liikevaihto on merkittävästi heikentynyt koronaepidemian takia 16.3.2020 jälkeen sekä yksinyrittäjän arvioidaan olevan edellytykset kannattavaan liiketoimintaan. Kannattavaan toimintaa arvioidaan olevan edellytykset, mikäli yritystoiminta on ollut kannattavaa vuoden 2019 tilinpäätökseen tai veroilmoitukseen perustuen.

Mikäli yrittäjällä on verovelkaa, hänellä tulee olla Verohallinnon hyväksymä suunnitelma verovelan maksamiseksi. Hakemukseen tulee liittää viimeisin tilinpäätös tai viimeisin veroilmoitus sekä jäljennökset kirjanpidosta ja/tai tiliotteista sen todentamiseksi miten myynti ja kustannukset ovat kehittyneet vuonna 2020. Hakijalta pyydetään myös selvitys, miten aikoo käyttää saamansa avustuksen toiminnan vakauttamiseksi.

– Lisätietoja yksinyrittäjän tuesta on odotettu ja sitä on tiedusteltu paljon. Meillä on kriteerit nyt selvillä ja asiassa edetään niin, että Jämsekissä vastaanotetaan hakemukset, annetaan tarvittaessa neuvontaa ja tehdään hakemusten valmistelu. Päätös tuen myöntämisestä tehdään Jämsän kaupungilla. Näin menetellään, koska yksinyrittäjän tuki on valtionavustusta, ja kuntien on toimitettava Työ- ja elinkeinoministeriölle selvitys myöhemmin valtionavustuksen käytöstä, kertoo Jämsek Oy:n toimitusjohtaja Ulla Haggrén.

Yksinyrittäjän tukea on mahdollista hakea pääsiäisen jälkeisellä viikolla, hakumenettelyn aukeamisesta tiedotetaan erikseen. Hakulomakkeet ja ohjeet hakemiseen julkaistaan Jämsek Oy:n verkkosivuilla. Paperilomakkeita voi hakea osoitteesta Seppolantie 5, 2. kerros sen jälkeen, kun haku on aukaistu.

Lisätietoja:
Jämsek Oy
toimitusjohtaja Ulla Haggrén p. 040 526 1393

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn