Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Jämsän kaupungin työnantajaedustajien ja ammattijärjestöjen väliset yhteistoimintaneuvottelut päättyivät 30.4.2020 yksimielisinä. Osapuolet totesivat, että neuvotteluvelvoite toteutettiin yhteistoimintalain edellyttämällä tavalla.

Neuvottelujen lopputulos:

1. Vuosilomat, säästövapaat ja korvaava työ joko toimialan sisällä tai toimialojen välillä ovat ensisijaiset vaihtoehdot. Sijaisten ja kausityövoiman käytön osalta merkittiin, että ensisijaisesti selvitetään sisäiset täyttömahdollisuudet näihin tehtäviin.

2. Neuvottelujen aikana ja neuvottelujen päättyessä poikkeusoloista ja tuotannollisista syistä johtuvat lomautukset toteutetaan tarvittaessa alla kuvatuin reunaehdoin
- Ateria- ja puhtauspalveluliikelaitos enintään 100 työntekijää ja enintään 1-2 viikkoa
- sivistystoimi enintään 40 työntekijää ja enintään 1-7 viikkoa

3. Koska poikkeusoloja koskevat rajoitukset voivat nopeasti vaihdella tai muuttua, lomauttaminen vaatii tilannejohtamista. Sen vuoksi toimialajohtajat sivistystoimessa ja Ateria –liikelaitoksessa tekevät oman toimialansa sisällä tarkemmat lomautuslinjaukset. Hallintosäännön mukaan se esimies, joka valitsee henkilön tehtävään, käytännössä toteuttaa lomautukset, esimerkiksi antaa lomautusilmoituksen. Niissä tehtävissä, joista on lomautettu, ei tehdä lisä- ja ylityötä.

4. Ammattijärjestöt jättivät merkittäväksi lausuman, jonka mukaan korvaavaa työtä koskevan sisäisen tiedottamisen pitää olla aktiivista. Lisäksi korvaavaan työhön perehdyttämiseen pitää kiinnittää erityistä huomiota.

Neuvottelujen osapuolet:
Kaupunginjohtaja Hanna Helaste, Jämsän kaupunki
Hallintojohtaja Auli Korhonen, Jämsän kaupunki
Henkilöstöpäällikkö Maarit Mäntykoski, Jämsän kaupunki
Pääluottamusmies Tarja Nevalainen, Tehy
Pääluottamusmies Maritta Parkkonen, JHL
Pääluottamusmies Jani Virtanen, JUKO/TS
Pääluottamusmies Päivi Noppari, JUKO
Pääluottamusmies Riikka Ojala, Jyty

Lisätietoja:
Kaupunginjohtaja Hanna Helaste, p. 0400 742 751, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
Hallintojohtaja Auli Korhonen, p. 040 557 2146, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn