Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Pääministeri Marinin hallitus linjasi 4. toukokuuta 2020, että kirjojen ja muiden aineistojen uloslainaaminen kirjastoista sallitaan välittömästi, mutta kirjastotilat ja kirjastoautot voidaan avata hallitusti ja asteittain vasta 1. kesäkuuta. Oleskelu ja muu toiminta kirjastoissa on mahdollista vasta kesäkuussa, toukokuun ajan voidaan käyttää vain lainaustoiminnassa välttämättömiä tiloja.

Jämsän pääkirjasto aloittaa maanantaina 11. toukokuuta aineiston noutopalvelun niin, että asiakkaat voivat lainata varaamaansa aineistoa sekä palauttaa lainojaan. Asiakkaille ei toukokuun aikana ole pääsyä itse valitsemaan aineistoa kirjaston hyllyistä. Varausten teko verkkokirjastossa www.keskikirjastot.fi on tauon jälkeen taas mahdollista.

Asiakkaat voivat myös ottaa yhteyttä kirjastoon, mieluiten sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh. 040 712 2503 ja pyytää henkilökuntaa keräämään aineistoa noudettavaksi.

– Tällä uudella aineiston keräyspalvelulla halutaan vastata arvioituun, patoutuneeseen palvelutarpeeseen, toteaa kirjastopalvelupäällikkö Merja Mäkinen

Asiakastyöasemat eivät ole käytettävissä eikä kassapalvelua ole.

Asiakkaiden sisäänpääsyä rajoitetaan, jotta ahtaassa tilassa voidaan toimia turvavälejä noudattaen. Pyydämme asiakkaita huolehtimaan käsihygieniasta ja noudattamaan kahden metrin turvaväliä. Mikäli asiakkaalla on sairastumiseen viittavia oireita, kirjastoon ei pidä tulla. Kirjaston asiakaspalvelutiskiin on asennettu kaupoista jo tutuksi tullut muovipleksi.

Pääkirjastossa voi asioida toukokuun loppuun saakka ma-ke klo 10-19 ja to-pe klo 10-17.

Omatoimikirjastot Kuorevedellä ja Länkipohjassa avataan 1. kesäkuuta. Kirjastoauto Severus aloittaa liikennöinnin niin ikään kesäkuun alussa, pääministeri Marinin hallituksen antamien ohjeiden mukaisesti. Näin ollen Jämsän keskustassa sijaitseva lehtilukusali on myös suljettu toukokuun loppuun saakka.

Aineiston uloslainaamisen osalta ratkaisu avata palvelu vain pääkirjastossa perustuu yhdessä Jämsän kaupungin hallintoylilääkärin kanssa tehtyyn kokonaisarviointiin.

Lisätietoja:
kirjastopalvelupäällikkö Merja Mäkinen, p. 040 832 1123

 Tiedotetta on päivitetty 7.5. klo 17:13

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn