Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Kaupunginhallitus esittää maanantaina 8. kesäkuuta kokoustavalle kaupunginvaltuustolle elinvoimaohjelman hyväksymistä.

Ohjelman valmistelu alkoi syksyllä 2019. Se perustuu strategisille tavoitteille, keskusteluille henkilöstön kanssa sekä ideoinnille valtuustoseminaarissa. Valmistelun aikana siihen lisättiin mm. kolmannen sektorin toiminta, taajamien kehittäminen, vaikutusten arviointi ja mitattavat tulostavoitteet.

Tämän vuoden puolella jatkettiin vuorovaikutteisuutta mm. kuntalaisten, yhdistysten ja luottamushenkilöiden kanssa. Korona-pandemian vuoksi suunniteltu elinvoimatyöpaja jouduttiin perumaan, mutta ideointia toteutettiin alkuvuodesta johtoryhmäkeskusteluissa, keskustan työpajassa sekä Elinvoimakylät -työpajassa.

Ohjelman kärkiä ovat:

1. Elinvoimainen yhteisö
2. Yritysten toimintaympäristö
3. Lumovoima
4. Matkailu

– Kehittämisen kärjet perustuvat alueen vahvuuksiin, ennakointiin ja yhteiseen tahtotilaan, kertoo ohjelmaa henkilöstön kanssa valmistellut Jämsekin toimitusjohtaja Ulla Haggrén.

Elinvoimainen yhteisö muodostuu elävästä kaupunkikeskustasta, kumppanuudesta, vapaa-ajan asukkaisiin liittyvistä toimenpiteistä sekä palvelevan kaupungin kehittämisestä.

Yritysten toimintaympäristössä yhteistyö on sujuvaa ja jossa tehdään toimenpiteitä osaavaan työvoiman saatavuuteen.

Lumovoima uudistaa ja kehittää Jämsä-brändiä, positiivista ja houkuttavaa Jämsää.

Matkailun kehittäminen on Himos-vetoista. Se lisää elinvoimaa ja hyvinvointia laajemmin matkailuun ja palveluihin. Keskeistä on HimosJämsä –matkailubrändin vahvistaminen tunnetuksi brändiksi sekä luonto-, hyvinvointi- ja tapahtumamatkailun kehittäminen toimintaympäristöä tukevilla toimenpiteillä. Näkökulma on kansainvälisyys.

– Yhteistyöllä ja sitoutumalla yhteisiin tavoitteisiin sekä kohdennetuilla resursseilla saadaan aikaan tuloksia ja elinvoimaa. Rajauksia pitää myös uskaltaa tehdä. Elinvoimatyö on meidän kaikkien yhteinen asia ja elinvoimaisesta kaupungista viestitään positiivisesti – yhdessä! kannustaa Haggrén.

Jämsän elinvoimaohjelma (pdf)

Lisätietoja: Jämsek oy:n toimitusjohtaja Ulla Haggrén, p. 040 526 1393, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn