Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Pääministeri Sanna Marinin hallitus linjasi 4.5.2020 että kirjastot voidaan avata hallitusti ja asteittain 1.6. Jämsän kirjastojen kaikkia aineistoja voi taas lainata, mutta toimipisteiden aukioloajoissa ja palvelun järjestelyissä on useita muutoksia.

Muutoksia aukioloajoissa 1.6. alkaen

Pääkirjasto on avoinna elokuun loppuun saakka ma-to 10-19, pe 10-17.

Keskustan lehtisali Matkahuollon tiloissa on käytettävissä ma-pe 8.30 – 15.00.

Kuoreveden ja Länkipohjan omatoimikirjastot ovat heinäkuun loppuun saakka avoinna ma 13-18 ja ti-pe 10-15.  Aukioloaika perustuu Aluehallintoviraston linjaukseen, jonka mukaan omatoimista kirjastopalvelua voidaan ottaa käyttöön, mikäli toiminnan järjestäjä pystyy valvomaan, että annettuja turvallisuus- ja hygieniaohjeita noudatetaan.  Kesän aikana henkilöstötilanne ei mahdollista laajempaa valvonta-aikaa.

Myös kirjastoauto Severus liikennöi 1.6. alkaen, aikataulun voi tarkistaa www.jamsa.fi/palvelut/kirjasto. Aikataulun voi myös saada kaikista Jämsän kirjastoista. Kirjastoauto on kesätauolla 6.7. – 2.8. Asiakkaiden sisäänpääsy rajoitetaan kahteen henkeen kerralla.  Pyydämme ripeää asiointia.

Kotipalvelun menettelystä sovitaan asiakkaiden kanssa henkilökohtaisesti.

Kirjastossa huolehditaan asiakkaiden ja henkilökunnan turvallisuudesta

Asiakaspalvelutilanteet pidetään lyhyinä ja asiakkaille suositellaan verkkokirjaston ja e-aineistojen käyttöä. Tapahtumia ei toistaiseksi järjestetä. Kaikki asiakastyöasemat eivät ole käytettävissä. Turvavälien säilymistä valvotaan ja istumapaikkoja mm. lehtisaleissa on vähennetty. Suositellaan korttimaksamista ja kirjastojärjestelmässä verkkomaksua. Hygieniaohjeita ja käsidesiä on esillä ja tilojen puhtauspalvelua on tehostettu. Pääkirjaston asiakaspalvelutiskiin on asennettu suojapleksit, muissa asiakastilanteissa henkilökunta käyttää visiiriä.  Käsien pesua suositellaan tiloihin tultaessa ja sieltä lähtiessä. Kirjastoon tulee saapua vain terveenä.

Ratkaisut perustuvat yhdessä Jämsän kaupungin hallintoylilääkärin kanssa tehtyyn kokonaisarviointiin.

Kesän aikana kirjastopalveluiden aukioloja ja palvelutarjontaa saatetaan muuttaa esimerkiksi pääministeri Marinin hallituksen tai Aluehallintoviraston linjausten ja suositusten pohjalta.

Tervetuloa asioimaan kirjastossa!

Lisätietoja:
kirjastopalvelupäällikkö Merja Mäkinen
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
puh. 040 832 1123.

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn