Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Jämsän kaupunki selvittää kesäkuussa verkkokyselyllä jämsäläisten näkemyksiä hyvinvoinnista ja sen kehittämistä. Kyselyn tulosten perusteella täsmennetään hyvinvointityön tavoitteet.

 Kysely on avoinna ihan kaikille jämsäläisille 5.-24.6.2020. Vastaaminen vie noin vartin. Se tapahtuu nimettömänä, ei edellytä kirjautumista eikä henkilötietoja kerätä. Taustatietoina kysytään, onko vastaaja jämsäläinen ja ikäryhmä. Linkki kyselyyn.

– Hyvinvoinnin edistäminen on meidän kaikkien jämsäläisten yhteinen juttu, vaikka kaupunki sitä koordinoikin. Syksyllä keskustelemme yhdessä keinoista, joilla pääsemme asetettaviin tavoitteisiin neljässä vuodessa, kertoo kehittämispäällikkö Hannele Rahkonen.

Hyvinvointikertomuksessa kerrotaan jämsäläisten hyvinvoinnin nykytilasta ja esitetään toimenpiteet, joilla sitä edistetään valtuustokaudelle 2021-25. Se laaditaan laajassa yhteistyössä, jotta erilaiset näkemykset tulevat esille.

– Hyvinvointi merkitsee jokaiselle kuntalaiselle erilaisia asioita. Se ei ole vain sosiaali – ja terveydenhuollon palveluita, vaan esimerkiksi liikkumismahdollisuuksia, puhdasta vettä, jätehuoltoa, varhaiskasvatusta, opetusta ja yhteistyössä tuotettua ympäristön turvallisuutta. Hyvinvointi koostuukin monenlaisista yksittäisten ihmisten, järjestöjen, yritysten, seurakuntien, muiden eri tahojen ja kaupungin toimista, Rahkonen muistuttaa.

Kyselyssä tarkastellaan myös hyvinvoinnin tavoitteiden osuvuutta. Siinä pääsee ottamaan kantaa, ovatko esitetyt tavoitteet keskeisiä kunkin ikäryhmän hyvinvoinnin edistämisen kannalta ja kertomaan muita tärkeitä edistettäviä asioita. Vastaamalla kyselyyn jokaisella onkin mahdollisuus edistää meidän jämsäläisten hyvinvointia.

– Päädyimme koronaviruksen takia sähköiseen kyselyyn. Järjestämme kasvokkain tapahtuvia kohtaamisia sitten myöhemmin, kertoo Rahkonen.

 Jämsän kaupungissa hyvinvointityötä koordinoi hyvinvointityöryhmä, jossa on jäseniä laajasti kaupungin eri toimialoilta, Jämsän Terveys Oy:stä, Työvalmennussäätiö Avituksesta ja järjestöjen edustaja Jämsän Voimavara ry:stä.

Lisätietoja: kehittämispäällikkö Hannele Rahkonen
p. 040 5712088, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn