Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Sivistyslautakunta päätti kokouksessaan 9.10.2019 esittää kaupunginhallitukselle Vuoden urheilija -palkinnon perustamista ja sääntöesityksen hyväksymistä. Kaupunginhallitus hyväksyi palkinnon perustamisen ja säännöt kokouksessaan 21.10.2019. Palkinto myönnetään nyt ensimmäisen kerran ja myöntäminen perustuu vuoden 2019 ansioihin.

Sivistyslautakunta päätti kokouksessaan 6.11.2019 perustaa työryhmän valmistelemaan Vuoden urheilija –palkinnon saajan valintaa. Työryhmään valittiin päätoimittaja Mikko Lindroos, sivistystoimenjohtaja Leena Kilpeläinen, vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki ja sivistyslautakunnan edustajina Mikko Laitinen (varalle Pekka Pasanen) ja Timo Salokorpi (varalle Jyrki Niittymaa).

Määräaikaan mennessä saatiin kahdeksan ehdotusta ja työryhmän esityksen mukaan Jämsän ensimmäinen Vuoden urheilija –palkinto myönnetään Roni Kytöselle enduron yleiskilpailun Euroopan mestaruudesta sekä junior E1-luokan Euroopan mestaruudesta ja enduron Euroopan mestaruudesta joukkuekilpailussa.

Vuoden urheilija –palkinto on suuruudeltaan 3 000 euroa ja se luovutetaan kaupunginvaltuuston kokouksessa 8.6.2020. Sääntöjen mukaan palkinto voidaan luovuttaa yhdelle tai useammalle henkilölle tai myös joukkueelle. Palkinto voidaan jättää myös jakamatta. Kilpailumenestystä arvioidessa huomioidaan lajin kilpailutoiminnan laajuus sekä urheilijan esikuvallisen aseman merkitys. Edelleen palkitun tulee olla jämsäläinen tai muualle muuttanut, mutta merkittävästi Jämsää urheilutoiminnassaan esiin tuonut henkilö tai joukkue. – Kriteereistä moni kohta tukee Roni Kytösen valintaa, toteaa Katja Pohjoismäki.

Roni Kytönen on nuoresta iästään huolimatta jo pitkän linjan moottoriurheilun harrastaja. Hänen meriittilistaltaan löytyy 2010-luvulta useita EM- ja SM-mitaleita endurossa ja motocrossissa sekä henkilökohtaisella- että joukkuetasolla.

Kooste Ronin menestyksestä

Lisätietoja:
vapaa-aikapalvelupäällikkö Katja Pohjoismäki
puh. 040 571 6556

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn