Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Heinäkuussa ovat avoinna kaikki Jämsän kotiseutumuseot, eli Aarresaari Jämsänkoskella, Kuoreveden Kotiseutumuseo, Längelmäen Kotiseutumuseo ja Pälämäen museo Jämsän keskustan tuntumassa. Myös kaupungin omistamaan Maamiehen museoon on mahdollista tutustua heinäkuussa.

Koronaepidemian vuoksi museoissa on vielä useita erityisohjeita ja muutamia rajoituksia, joilla halutaan turvata vieraiden ja henkilökunnan terveyttä. - Tärkeätä on mennä museokäynnille terveenä, huomioida turvavälit, huolehtia käsihygieniasta ja muistaa noudattaa aivastelu- ja yskimisohjeita. Museoiden yksityiskohtaiset rajoitukset selvitetään vierailun aikana, sanoo palveluasiantuntija Hannu Ahlstedt.

Kotiseutumuseoiden lisäksi Jämsästä löytyy myös hienoja erikoismuseoita. Kirkkomuseot, lelumuseo ja yksityiset kotimuseot tarjoavat tutustujalle paljon kiinnostavaa tietoa.

Kotiseutumuseoissa vierailemalla tuttukin asuinympäristö avautuu uudella tavalla. Rakennuksien, esineistön ja niihin liittyvien tarinoiden avulla osa historiasta muuttuu todemmaksi ja inhimillisemmäksi. Museo on oivallinen kesän retkikohde niin oman alueen asukkaille kuin kesävieraillekin. Museot kertovat kiehtovia tarinoita Jämsän menneisyydestä.

Virtuaalimuseo Museo24 on internetin välityksellä avoinna jatkuvasti ja sen tiedostot täydentyvät koko ajan. Sen sivustoja selailemalla löytyy paljon mielenkiintoista tarinaa sanoin ja kuvin.

Museoiden yhteystiedot ja lisätietoja löytyy kaupungin internetsivuilta https://www.jamsa.fi/palvelut/kulttuuri/museot

Lisätietoja:
palveluasiantuntija Hannu Ahlstedt
puh. 040 538 0452

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn