Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Kaupungin sosiaalisen median ohje on uudistettu. Uusi ohje on sarjakuvamainen piirros, joka sallii sosiaalisen median käytön, opastaa asialliseen ja oikeanlaiseen somen kanavien hyödyntämiseen ja rohkaisee somettamaan.

”Jämsän kaupunki somettaa” on juliste, jonka voi halutessaan tulostaa ja kiinnittää vaikka työhuoneen seinälle.

– Rohkaisemme henkilöstöä ja luottamushenkilöitä sosiaalisen median eri kanavien harkittuun ja turvalliseen käyttöön. Sosiaalisen median käyttö on sallittua, emme ole asettaneet sen käytölle tiukkoja rajoituksia. Erityisen suotavaa on vuorovaikutteisuuden lisääntyminen kuntalaisten, some-kanaviamme seuraavien henkilöiden ja yhteisöjen edustajien kanssa, viestintäpäällikkö Laura Walden toivoo.

– Kaupungin vanha some-ohje on vuodelta 2012, jolloin kaupunki avasi ensimmäisen oman facebook -sivuston. Ohje tarkoitettiin tuolloin ensisijaisesti kaupungin sosiaalisen median tilejä päivittäville työntekijöille, kuin koko henkilöstölle. Nykyisin kaupunki viestii aktiivisesti facebookissa ja twitterissä, matkailussa käytämme lisäksi instagramia. Kesäsomettajat ovat julkaisseet juttuja myös nuorten suosimassa Snapchatissa, Walden kertoo.

Sarjakuvamaiseksi piirrokseksi ohjeen on toteuttanut kaupungin strategiapiirroksista tuttu Linda Saukko-Rauta.

Jämsä somettaa (pdf)

Lisätietoja:
viestintäpäällikkö Laura Walden p. 040 545 0687

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn