Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Äkillisen rakennemuutoksen työryhmä kokoontuu torstai-aamuna.
Tieto UPM Kymmene Kaipolan tehtaan sulkemisesta on kaupungilla otettu vastaan järkyttyneenä ja huolestuneena.

– Kaipolan paperitehtaan sulkeminen on Jämsän kaupungille ja koko seutukunnalle todella merkittävä rakennemuutos. Olemme välittömästi kutsuneet kokoon äkillisen rakennemuutoksen työryhmän, joka kokoontuu huomenaamulla. Tulemme lähestymään työ- ja elinkeinoministeriötä ja haemme äkillisen rakennemuutosalueen statusta sekä tilanteen vaatimaa rahoitusta. Tässä vaikeassa tilanteessa yhteiskunnan tukea tarvitaan – katseet kääntyvät ministeriön suuntaan, kaupunginjohtaja Hanna Helaste kertoo kaupungin ensimmäisistä askelista kohti tulevaa.

Huoli jämsäläisistä perheistä

– Inhimillinen huoli jämsäläisistä perheistä on päällimmäisenä. Vaikuttaa todella laajasti Jämsässä jo ennestään lähtökohtaisesti vaikeassa tilanteessa. Kaipolasta lähtee 450 työpaikkaa, kun huomioidaan alihankintayritykset, kokonaisvaikutus työpaikkoihin on arviolta kolminkertainen, Helaste toteaa surullisena.

Äkillisen rakennemuutoksen työryhmä

Äkillisen rakennemuutoksen työryhmä koostuu kaupungin keskeisistä toimijoista. Lisäksi työryhmään ovat kutsun saaneet Keski-Suomen liiton, Ely-keskuksen, työvoimahallinnon ja Gradian edustajat sekä jämsäläiset kansanedustajat. Työryhmän tehtävänä on ensisijaisesti kolmen keskeisen kokonaisuuden suunnittelu. Näitä ovat työntekijät ja työvoiman uudelleensijoittaminen sekä alihankintaverkoston ja Kaipolan tehdasalueen tulevaisuus.

– Pidän äärimmäisen tärkeänä, että Jämsänkosken edellytyksiä toimia pitkälle tulevaisuuteen vahvistetaan voimakkaasti. Liikenneyhteyksien parantaminen ja ratahankkeiden nopea eteneminen tulee myös turvata, Helaste linjaa painokkaasti.

Jämsän kaupungin äkillisen rakennemuutoksen suunnitelmia on ylläpidetty ja päivitetty jatkuvasti. Rakennemuutokseen on valmistauduttu. Keskiössä ovat työllistämiseen liittyvät toimenpiteet, uusien mahdollisuuksien luonti sekä saavutettavuuteen ja infraan liittyvät toimenpiteet.

Kaupunki tiedottaa erikseen työryhmän kokoontumisesta huomenna torstaina 27.8.2020

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Hanna Helaste p. 0400 742 751

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn