Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Jämsän kaupunki toteuttaa ympäristöministeriön kestävä kaupunki ohjelman rahoituksella Esteetön aistipolku – hanketta. Tavoitteena on toteuttaa esteetön aistipolku (Path of Senses) Jämsän kaupungin keskustan puistoympäristöihin ja tuoda tarjolle aistielämyksiä kaikille aisteille: maku-, haju, näkö-, kuulo-, tunto- ja tasapainoaisti.  

Aistipolun luonnosta kumpuavia aistielämyksiä ja olemassa olevia kohteita (mm. apteekkarin yrittimaa, ympäristötaideteokset ja tervaleppämetsä) on tarkoitus rikastuttaa esimerkiksi taidetta ja teknologiaa yhdistävillä laitteilla, istutuksilla ja erilaisilla rakenteilla. Aistielämysten tuottamiseksi järjestetään kuntalaisille ideakilpailu.

Ideakilpailu on auki syykuun loppuun asti. Ehdotuksia aistipolulla toteutettaviksi ideoiksi voi jättää verkkolomakkeen kautta https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/7b11bd98-4c26-47f4-b9bf-96e818e8e046?displayId=Fin2057782 tai toimittaa suljetussa kirjekuoressa osoitteella Jämsän kaupunki, yhdyskuntatoimi, Keskuskatu 17, JÄMSÄ. Kuoreen tulee laittaa merkintä ”ideahaku”.

Parhaiden ideoiden toteuttamiseen on varattu 14 000 € hankerahoitusta. Hankerahoituksella toteutettavat ideat valitsee raati, johon kutsutaan Jämsän kaupungin ja Vihersuunnittelu Sarastus Oy:n lisäksi toimijoita, joilla on kyky arvioida ideoita esteettömyyden näkökulmasta. 

Lisätietoja:
Anna-Liisa Juurinen
elinvoimajohtaja
p. 040 747 7736

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn