Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Jämsälle luvattiin vahvaa tukea UPM Kaipolan sulkemisen vaikutuksien minimoimiseen. Pääministeri Sanna Marin, työministeri Tuula Haatainen ja kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari vakuuttivat tänään jämsäläisille toimijoille, että valtiovalta on sitoutunut tukemaan aluetta kriisistä selviämiseen.

Ministereiden tapaamisessa kaupunginjohtaja Hanna Helaste esitti merkittävimmät kokonaisuudet, joissa Jämsä tarvitsee valtiovallan välitöntä tukea ja kumppanuutta. Tuen tarve on suurin työntekijöiden muutosturvan rakentamisessa ja työllisyyden hoitamisessa, yritysten liiketoimintaedellytysten turvaamisessa ja tehdasalueen korvaavien työpaikkojen ja liiketoiminnan luomisessa.

Konkreettisina lähiajan toimenpiteinä tuotiin esille myönteisen päätöksen saaminen harkinnanvaraisen valtionosuuden korotukseen ja tukipaketin rakentamiseen budjettiriihen yhteydessä. Lisäksi valtioneuvostolle välitettiin pyyntö turvata Jämsän sairaalan päivystys- ja leikkaustoiminnan jatkuvuus.

Keski-Suomen liiton maakuntahallitus on vedonnut omassa kannanotossaan koko valtioneuvostoon kokonaisvaltaisen tuen huolehtimisesta Jämsän äkillisessä rakennemuutostilanteessa.

Tilaisuuden päätteeksi valtioneuvoston järjestämässä lehdistötilaisuudessa oli läsnä runsas joukko valtakunnallisen, maakunnallisen ja paikallisen median toimittajia, jotka ovat uutisoineet laajasti tapaamisen tuloksista.

Keski-Suomen liiton kannanotto (linkki)

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Hanna Helaste p. 0400 742 751

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn