Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Syksyn ylioppilaskirjoitukset alkavat maanantaina 14.9.2020. Jämsän lukiossa ylioppilaskirjoituksiin osallistuu yhteensä 149 kokelasta. Luvussa on mukana varsinaisten abiturienttien lisäksi kokeen uusijat, tutkinnon täydentäjät ja yhdistelmätutkinnon suorittajat. Ylioppilastutkinnon painoarvon kasvattaminen on lisännyt ylioppilaskirjoituksiin osallistuvien määrää selvästi.  Alkuperäisen suunnitelman mukaan kolmannen ja neljännen vuoden opiskelijat olisivat siirtyneet etäopiskeluun 14.9-30.9.2020.

–Jämsän kaupungin tartuntataudeista vastaavan hallintoylilääkäri Moilasen tekemän aluetta koskevan tartuntatautiarvion perusteella on päädytty tartuntataudin leviämisen ehkäisemiseksi ja ylioppilaskirjoitusten toimeenpanon turvaamiseksi 9.9.2020 ratkaisuun, jossa etäopetukseen siirtymistä aikaistetaan alkamaan torstaista 10.9.2020, toteaa lukiokoulutuksen rehtori Juha Damskägg.  Lukiolain 25 § mahdollistaa järjestelyn. Etäopiskelun viimeinen päivä on edelleen 30.9.2020. 

Ratkaisun tekemiseen osallistuivat hallintoylilääkäri Moilanen, lukiokoulutuksen rehtori Damskägg ja sivistystoimenjohtaja Kilpeläinen. Järjestely koskettaa noin 100 opiskelijaa lukion 260 opiskelijasta.

Järjestelyn avulla luokkatiloja vapautuu ja ylioppilaskokeita on mahdollista järjestää aiempaa pienemmissä ryhmissä ja suuremmilla turvaväleillä.  Suurin osa etäopetuksesta järjestetään lukujärjestyksen mukaisena Teamsin avulla. Joissakin oppiaineissa on mahdollista antaa opiskelijoille myös etätehtäviä, jolloin kurssin opettaja vapautuu tarvittaessa valvontatehtäviin. Abiturienteilla on syksyllä yhteensä 11 ylioppilaskirjoituspäivää.

Etäopetusjaksolle osuu myös lukion päättöviikko. Osa kurssikokeista voidaan järjestää etänä. Kuitenkin mm. Abitti-kokeet pidetään lukiolla. Abiturienteilla on mahdollisuus osallistua lokakuun alussa pidettäviin rästikokeisiin, mikäli kurssikoe osuu samalle päivälle ylioppilaskokeen kanssa.

Myös etäopetuksessa olevilla opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua kouluruokailuun. Ruokailu tapahtuu Jokivarren puukoulun aulatilassa.  Koulu tiedottaa asiasta erikseen. Kouluruokailussa on noudatettava aikataulua ja huolehdittava käsi-, niistämis- ja yskimishygieniasta sekä turvaväleistä.  

Mikäli tartuntatautilanne sen sallii, palaavat myös kolmannen ja neljännen vuoden opiskelijat lähiopetukseen toisen jakson alussa 1.10.2020.

Voimme kaikki omalla vastuullisella käyttäytymisellä ja ohjeita noudattamalla vaikuttaa tartuntatautitilanteeseen niin Jämsässä kuin koko Suomessa.

Lisätietoja:
Lukiokoulutuksen rehtori Juha Damskägg
puh. 040-836 1604

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn