Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Valtioneuvoston tiedotustilaisuudessa hetki sitten saatiin hyviä uutisia Jämsään.

Valtioneuvoston tiedote 16.9.2020 (linkki)
Liite 5:

Jämsän seudun tukeminen

Jämsän alkuvaiheen toimenpiteisiin varataan 250 000 euroa kansallisesta alueiden kehittämisen määrärahasta. Määräraha on tarkoitettu yhteistyön ja kehittämistoimien suunnitteluun ja koordinointiin sekä tarvittavien selvitysten toteuttamiseen. Hallitus myös kohdentaa neljänteen lisätalousarvioon sisältyviä määrärahoja (EU-rakennerahastovarat, kansallinen yritystuki, alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman määräraha) yhteensä noin 8,7 milj. euroa maakunnan liiton ja ELY-keskuksen päätöksin kohdennettavaksi Jämsän seudun koronaelpymistoimiin alueelliseen selviytymissuunnitelmaan perustuen.

Neljänteen lisätalousarvioon sisältyvä Keski-Suomen ELY-keskukselle kohdentuva yritysrahoituksen määräraha on yhteensä noin 5,6 milj. euroa. Määräraha on käytettävissä pk-yritysten investointi- ja kehittämishankkeisiin myönnettäviin avustuksiin.

Vuoden 2021 talousarvioesitykseen sisällytetään Tampere-Jyväskylä radan parantamisen 1.vaihe (kokonaisvaltuus 19 miljoona euroa). Hankkeella on tarkoitus parantaa elinkeinoelämän ja työssäkäynnin edellytyksiä. Hankkeessa toteutetaan nopeita toimenpiteitä, joilla edistetään junaliikenteen sujuvuutta, parannetaan radan välityskykyä sekä edistetään radan elinkaaritehokasta kunnossapitoa.

Sosiaali- ja terveysministeriö myöntää Jämsälle luvan jatkaa perusterveydenhuollon ympärivuorokautista päivystystä Jokilaakson sairaalassa 1.1.2021 lukien.

Kaupunginjohtaja Hanna Helaste kommentoi asiaa huomenna kun on ehtinyt tarkemmin tutustua esityksen sisältöön.

Lisätietoja:

Kaupunginjohtaja Hanna Helaste p. 0400 742 751

 

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn