Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Äkillisen rakennemuutoksen työryhmä (ÄRM) on tyytyväinen budjettiriihen nopeaan ensi vaiheen reagointiin Jämsän tukemiseksi. Työtä Jämsä-pakettiin sisältyvien asioiden edistämiseksi on edelleen paljon.

Työryhmässä kiiteltiin laajasti kaupungin ripeää toimintaa Jämsä-paketin kokoamisessa sekä aktiivisesta yhteydenpidosta eri toimijoihin. Aikaa ei ole hukattavana, kun satojen perheiden tulevaisuus on kyseessä, kaupunginjohtaja Hanna Helaste vastasi kiitoksiin.

– Jämsä-pakettia rakennettiin nopealla aikataululla tiiviissä yhteistyössä eri toimijoiden kanssa, jotta ehdotus ehti budjettiriihen käsiteltäväksi. Tässä vaiheessa tulemme jatkamaan jo aloitettuja toimenpiteitä. Rekrytointi yrityspalveluihin on käynnissä ja alihankintaverkoston yritysten systemaattinen kontaktointi aloitetaan pian. Tavoitteena on saada meille myönnetyt yritystuet täysimääräisesti käyttöön ja tukea uutta kasvua, kaupunginjohtaja Hanna Helaste muotoilee.

Työntekijöiden tuki

UPM:n Yt –neuvottelut ovat edenneet kaikkien henkilöstöryhmien kanssa suunnitellun aikataulun mukaisesti.
– Kaipolassa henkilöstölle on ollut tarjolla sekä Työterveyden että psykologin palveluita. TE-palveluiden asiantuntijat ovat läsnä tehtaalla ja olemme kannustaneet ihmisiä olemaan kontaktissa heihin, Marko Laakkonen UPM Kaipolasta kertoo.

TE-toimiston henkilökohtainen palvelu on otettu hyvin vastaan. – Palvelu on käynnistynyt tehtaalla viime viikolla. Olemme laajentamassa palvelun myös Jämsänkosken tehtaalle. Kohtaamisissa on keskitytty positiiviseen siirtymään, työmahdollisuuksiin, koulutukseen ja yritystoimintaan, Minna Orrainen TE-toimistolta avaa palvelun sisältöä.

Rahoitus ja työllistäminen

– Äkillisen rakennemuutoksen vaatimien rahoitusten osalta eilinen budjettiriihen päätös kuvastaa prosessin alkua, toteaa Työ- ja elinkeinoministeriön Jarkko Tonttila. Keski-Suomen aluekehittämisen kokonaissumma on 8,7 milj. euroa, josta yritysrahoituksen osuus on 5,6 milj. euroa. Prosessissa on edelleen muiden Jämsä-paketin toimenpiteiden lähempi tarkastelu ja käsittely.

Investointien ja uusien työpaikkojen syntymiselle keskeistä on alueelle myönnettävän tuen taso. Työryhmässä toivotaan, että tukitason nostaminen tulisi mahdolliseksi joko yritystukialueen muutoksella, työllisyysperusteisen investointituen uudelleen käyttöönotolla tai esimerkiksi EU:n elpymis- ja palautumistukivälineen (RRF) kautta. Valtiovarainministeriö järjestää maakuntakierroksen RRF:n valmistelusta syksyn aikana ja Jämsän asia on siinä suurella tärkeydellä mukana.

Äkillisen rakennemuutoksen työryhmään osallistuu Jämsän kaupungin keskeisiä toimijoita sekä UPM:n Kaipolan, Keski-Suomen liiton, Keski-Suomen TE-toimiston, Ely-keskuksen, työ- ja elinkeinoministeriön ja Gradian edustajia sekä jämsäläiset kansanedustajat. Työryhmä kokoontuu seuraavan kerran torstaina 1.10.2020.

Lisätietoja:
Kaupunginjohtaja Hanna Helaste p. 0400 742 751

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn