Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Pirkanmaan koronaepidemia on THL:n luokituksen mukaisesti kiihtymisvaiheessa. Jämsässä uusia tartuntoja on viime aikoina todettu päivittäin. Jäljitykset on saatu tehtyä kattavasti ja altistuneet asetettu karanteeniin.

Jokaisen on tärkeää muistaa noudattaa annettuja ohjeita: sairaana tulee pidättäytyä sosiaalista kontakteista, on noudatettava hyvää hygieniaa ja käyttää kasvomaskia tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen ei ole mahdollista.

Sairaanhoitopiirin tänään kokoontunut alueellinen koordinaatioryhmä eli nk. koronanyrkki on päivittänyt alueellamme voimassa olevat suositukset:

Maskisuositus
Kasvomaskin käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa (THL:n perussuosituksen mukaisesti):

  • Joukkoliikenteessä
  • Koronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkatessaan näytteenottoon ja ennen negatiivisen testituloksen saamista, mikäli joutuvat välttämättömän syyn vuoksi liikkumaan kodin ulkopuolella
  • Riskialueelta Suomeen saapuneet matkailijat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä omaehtoiseen karanteeniin, tai jos heillä on omaehtoisen karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella

Lisäksi Pirkanmaan sairaanhoitopiiri suosittaa kasvomaskin käyttöä seuraavissa tilanteissa:

  • Yliopistossa ja korkeakouluissa
  • Sisätiloissa tapahtuvat joukkokokoontumiset
  • Konsertit ja muut musiikkitilaisuudet, teatteriesitykset ja muut esittävän taiteen tilaisuudet, jääkiekko-ottelut ja muut urheilutapahtumat
  • Messutapahtumat, sisätiloissa järjestettävät festivaalit
  • Kirkkotilaisuudet ja muut uskonnollisten yhteisöjen tilaisuudet
  • Rajatuissa ulkotiloissa järjestettävät tilaisuudet, joihin kertyy suuri määrä ihmisiä, kuten suuret ulkoilmakonsertit, festarit ym.

Etätyösuositus

Suosittelemme, että työpaikoissa, joissa on mahdollisuus tehdä etätyötä, ainakin osa työntekijöistä on etätöissä. Niissä työpaikoissa, joissa tällä hetkellä on etätyösuositus, etätyötä jatketaan toistaiseksi. Niissä työpaikoissa, joissa ei voi tehdä etätytöä, tulee kiinnittää huomiota turvaväleihin. Erityisesti on huomioitava riittävät turvavälit taukojen aikana. Kahvi- ja ruokataukoja kannattaa porrastaa siten, että taukotiloissa voidaan pitää turvavälit.

Lisätietoa Tampereen yliopistollisen sairaalan sivuilta.

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn