Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Jämsän kaupungin valmiusjohtoryhmä linjasi keskiviikon kokouksessaan toimintojen muutoksia vallitsevassa koronavirusepidemiatilanteessa. Alueellisia suosituksia ja rajoituksia valmistellaan Pirkanmaan sairaanhoitopiirin työryhmässä.

Koronavirusepidemia on Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella THL:n luokituksen mukaisessa kiihtymisvaiheessa ja tartuntatapausten määrä on ollut kasvava myös Jämsässä. Todetuille tartunnoille altistuneet on jäljitetty ja asetettu karanteeniin. Tartuntaketjut ovat peräisin pääasiassa Vaasan ja Ylläksen alueilta.

Epidemiatilanteen hillitsemiseksi on äärimmäisen tärkeää välttää tarpeettomia kokoontumisia, noudattaa turvavälejä, huolehtia hyvästä hygieniasta käsien pesun ja yskimisen suhteen sekä käyttää maskia kaikissa joukkokokoontumissa ja tilanteissa, joissa turvavälejä ei voida taata. Maskisuositus ei tässä vaiheessa kosketa toisen asteen oppilaitoksia.

Etätyösuositus on voimassa niissä tehtävissä, joissa se on mahdollista. Jämsän kaupungin asiakaspalvelupisteet toimivat kuitenkin normaalisti. Lähityössä vältetään kokoontumisia, suositaan porrastusta tilojen käytössä sekä videoyhteyksien hyödyntämistä. Kaupungin luottamustoimielimet siirtyvät toistaiseksi etäyhteyksin kokoontuviksi.

Itsenäisyysjuhla

Valmiusjohtoryhmä linjasi, että kaupungin perinteistä itsenäisyyspäivän juhlaa ei tänä vuonna järjestetä. Juhlan arvioidaan aiheuttavan liian suuren terveysturvallisuusriskin yleisölle ja esiintyjille.

– Itsenäisyyspäivää varten kaupunki tuottaa itsenäisyyspäivänä julkaistavan tallenteen. Tallenteella julkaistaan myös vuoden 2020 Viljo Järvisen kulttuuripalkinnon saaja.

Tallenteesta ja itsenäisyyspäivän seppeltenlaskujärjestelyistä tiedotetaan myöhemmin erikseen.
Isänmaan itsenäisyys ja itsenäisyyspäivä ovat meille suomalaisille sydämen asioita. Juhlat ja perinteet ovat tärkeitä. Ne rakentavat sukupolvien välistä siltaa ja yhteisöä.

Joudumme tänä vuonna itse kukin rakentamaan itsenäisyyspäivän vieton toisin. Olosuhteet ovat nyt sellaiset. Toivokaamme, että ensi vuonna voimme jälleen juhlan järjestää yhteisesti kokoontuen, toteaa kaupunginjohtaja Hanna Helaste.

Syyslomaviikon lähestyessä Jämsän kaupunki vetoaa kuntalaisiin, että ohjeita noudatettaisiin myös koulujen loma-aikana. – Suuria kokoontumisia tai esimerkiksi opiskelijabileitä ei nyt tule järjestää. Sairaana tulee pysyä kotona ja hakeutua herkästi koronatestiin, mikäli oireita ilmenee. Epidemiatilanteen hillitseminen on meidän jokaisen vastuulla, muistuttaa hallintoylilääkäri Jyri Moilanen.

Lisätietoja:
kaupunginjohtaja Hanna Helaste, p. 0400 742 751
hallintoylilääkäri Jyri Moilanen, p. 040 617 5215

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn