Jämsän Keskuskatu kesällä 2020

Sivistyslautakunta päätti kokouksessaan 15.10.2020, ettei toimialan taksoja ja maksuja vuodelle 2021 koroteta. Päätös tehtiin äänin 7-2.

Lautakunnan jäsen Mikko Laitinen teki seuraavan esityksen: ”Sivistystoimialalla perittäviin palvelumaksuihin ja tilavuokriin ei tehdä korotuksia vuonna 2021. Esimerkiksi uimahallin lippujen hinnat ovat jo korkeat, eikä kuluja saada katettua vaikka niitä kuinka nostettaisiin. Salivuokria maksavat aikuiset käyttäjät ja nuorten salivuokrakulut vähennetään seurojen avustuksista. Kaupungin pitää panostaa tämän asian tiimoilta enemmän mainostamiseen, jotta esimerkiksi Himoksella lomailevien ihmisten on helppo löytää liikuntasalien vuokrahinnat ja näin lähteä pelaamaan esimerkiksi vaikkapa sulkapalloa. Liikunta ja työväenopiston kurssit ovat kannatettavia, joten tukemista ei kannata lopettaa. Näin pystymme pitämään kuntalaiset hyvässä, virkeässä ja motivoituneessa kunnossa. Kamppailulajitilojen käyttö jatkuu liikuntahallin elinkaaren ajan, kuten esittelijän ehdotuksessa olikin.”

Esitystä kannattivat Saara Peutere-Heikka, Jyrki Niittymaa, Timo Salokorpi, Pekka Pasanen, Tiina Altti ja Sirpa Peltonen, jotka äänestyksessä äänestivät esityksen tekijän Laitisen tavoin tehdyn esityksen puolesta (seitsemän ääntä). Esittelijän ehdotuksen puolesta äänestivät Similä Matti ja Koskela Eero  (kaksi ääntä). 

Esittelijän ehdotus perustui kaupunginhallituksen antamaan talousarvio-ohjeeseen, jonka mukaan taksoja ja maksujen rakennetta on tarkistettava kustannustasoa vastaavaksi.  Taksakorotuksen vaikutuksen kokoluokaksi on arvioitu noin 30 000 – 35 000 €.  

Taksapäätös ei koske varhaiskasvatusmaksuja, jotka perustuvat varhaiskasvatuksen asiakasmaksulakiin. Näistä maksuista päätetään myöhemmin.

Lisätietoja: sivistystoimenjohtaja Leena Kilpeläinen, puh. 0400-542 062 maanantaista 19.10.2020 alkaen taloussihteeri Anita Lahtinen
puh. 040 547 1070

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn