Jämsän Keskuskatu kesällä 2020
Koronaviruksen ilmaantuvuus Pirkanmaalla on kehittynyt maltillisesti ja loivasti kohti pienempää ilmaantuvuutta. Pirkanmaa täyttää kuitenkin edelleen osan STM:n kiihtymisvaiheen kriteereistä.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä ei nähnyt tiistaina tarpeelliseksi lisätä uusia suosituksia koronatilanteen hallitsemiseksi, sillä viime viikkojen tartuntaryppäät on saatu jäljitettyä ja tukahdutettua. Tilanne ei silti mahdollista suositusten lieventämistä, koska päivittäin todetaan jatkuvasti uusia tartuntoja.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä kuitenkin muistuttaa työnantajia pikkujouluihin valmistautumisesta.

– Alkoholilla on ollut merkittävä rooli monissa tartunnoissa. Työnantajien kannattaa miettiä, miten turvavälit voidaan pitää, miten jakaa ihmisiä pieniin ryhmiin ja pohtia, onko riskienhallinnan kannalta viisasta kokoontua fyysisesti paikalle koko työyhteisön voimin. Uusia pikkujoulutapoja voi harrastaa esimerkiksi Teamsin avulla ja ottaa tapahtumajärjestäjät ja erilaiset palveluntuottajat tähän mukaan, toteaa pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja Juhani Sand.

Influenssarokotus kannattaa ottaa

Kunnissa on käynnissä parhaillaan influenssarokotukset ja ohjausryhmä suosittelee rokotusten ottamista kaikille pirkanmaalaisille. Kahden eri epidemian yhtäaikaisuus voi olla hyvin hankala sekä sairastuneen että sairaalahoidon järjestämisen näkökulmasta.

Rokotustilaisuudet pitää järjestää niin, että turvavälit toteutuvat. Rokotustilaisuudessa tulee käyttää kasvomaskia. Kuntien tarkemmat rokotustiedot löytyvät kuntien verkkosivuilta.

Jäljitys onnistunut edelleen

Koronatartunnan ilmaantuvuus Pirkanmaalla on sairaanhoitopiirin lukujen valossa tällä hetkellä 26,6/100 000 asukasta kohden.

Viime viikon aikana Pirkanmaalla todettiin yhteensä 58 uutta tartuntaa. Testatuista 0,6 prosenttia oli positiivisia. 40 prosenttia sairastuneista oli edeltävästi karanteenissa. Eniten tartuntoja oli ikäluokassa 20-49 -vuotiaat. 20-29 -vuotiaiden ikäryhmän tartunnat ovat selvästi tasaantuneet viime viikosta.

Tartunnan lähde oli 78 prosentissa tapauksista tiedossa. Yhtään tartuntaa ei viime viikolla enää tullut Vaasasta, ja tilanne Vaasassa on helpottumassa. Matkustusrajoitusta Vaasaan arvioidaan ensi tiistaina uudelleen.

Yli puolet Pirkanmaan tartunnoista saatiin perhepiiristä tai muusta tunnetusta ketjusta. Viime viikolla yksittäisiä tartuntoja tuli muun muassa yksityisistä juhlista ja eri työpaikoista. Ulkomailta tiedetään tulleen seitsemän tartuntaa.
 
Lähde: Pirkanmaan sairaanhoitopiirin koronanyrkin tiedote 27.10.2020

Lisätietoja:
Kaupunginjohtaja Hanna Helaste
p. 0400 742 751
 

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn