Ilmakuva

Jämsän aluekarttaJämsä on vireä ja kehittyvä kaupunki keskellä Suomea, Päijänteen rannalla. Jämsässä yhdistyvät luonnonläheinen asuminen, monipuolinen harrastaminen sekä hyvät työ- ja opiskelumahdollisuudet.

Jämsä tunnetaan Päijänteen, Himoksen ja kauniin luonnon ohella myös teollisuudestaan. UPM:n Jokilaakson tehtaiden (Jämsänkoski ja Kaipola) ja Patrian ilmailu- ja komposiittiteollisuuden ympärille on rakentunut paljon muutakin yritystoimintaa. Himoksen laskettelukeskus on yksi Suomen tunnetuimpia matkailukeskuksia. UPM:n Kaipolan tehdas lakkautettiin tammikuussa 2021. Tehtaalla työskenteli lakkautukseen asti noin 500 työntekijää.

Jämsä on pinta-alaltaan huomattavan laaja. Sen 1 824 neliökilometrin alueeseen mahtuu paljon mahdollisuuksia. Maa-aluetta Jämsän pinta-alasta on noin 86 % ja loppuosa eli 14 % sisävettä. Asukkaita Jämsässä oli vuoden 2021 elokuun lopun tilanteen mukaan 19 837.

Jämsän rajanaapureina ovat Juupajoki, Jyväskylä, Keuruu, Kuhmoinen, Luhanka (vesiraja), Mänttä-Vilppula, Petäjävesi ja Orivesi.

Liikenneyhteydet ja etäisyydet suurimpiin kaupunkeihin 

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn