Ilmakuva

Kuntavaalit vuonna 2021

Vuoden 2021 kuntavaalien vaalipäivä on sunnuntai 18.4.2021. Muut tärkeät ajankohdat ovat:

  • ennakkoäänestys kotimaassa: ke-ti 7.-13.4.2021
  • ennakkoäänestys ulkomailla: ke-la 7.-10.4.2021

Äänestys Jämsässä

Vaalipäivänä voi äänestää ainoastaan oman äänestysalueen äänestyspaikassa, ennakkoon saa äänestää missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa joko koti- tai ulkomailla.

Kaupunginhallitus määrää myös laitosäänestyspaikat. Laitosäänestyksessä saavat äänestää laitoksissa ympärivuorokautista hoitoa saavat henkilöt.

Kotiäänestyksessä henkilö saa äänestää ennakkoon kotonaan, mikäli hänen kykynsä liikkua tai toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse kotimaan ennakkoäänestyspaikkaan tai vaalipäivänä äänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia. Kotiäänestyksen yhteydessä voi äänestää myös kotiäänestäjän kanssa samassa taloudessa asuva omaishoidon tuesta annetussa laissa (937/2005) tarkoitettu omaishoitaja.

Äänestysvaihtoehdot ja ohjeet äänestystä varten löytyvät myös jokaiselle äänestäjälle lähetettävässä Ilmoitus äänioikeudesta –kirjeestä, jonka Väestörekisterikeskus toimittaa äänestäjille ennen vaaleja.

Kotiäänestys tapahtuu ke 7.- ti 13.4.2021 ennakkoäänestyksen aikana. Henkilö, jonka kyky liikkua tai toimia on siinä määrin rajoittunut, ettei hän pääse äänestys- eikä ennakkoäänestyspaikkaan ilman kohtuuttomia vaikeuksia, saa äänestää kotonaan. Omaishoidon tuesta annetussa laissa (937/2005) tarkoitettu samassa taloudessa asuva omaishoitaja voi äänestää samalla. Ilmoitus kotiäänestyksestä on tehtävä joko kirjallisesti tai puhelimitse Jämsän keskusvaalilautakunnan myöhemmin ilmoitettaviin yhteystietoihin viimeistään ti 6.4.2021 klo 16.00 mennessä.

Vaalipäivän äänestys toimitetaan sunnuntaina 18.4.2021, jolloin äänestyspaikat ovat avoinna klo 9.00 – 20.00.

Äänestysalueet ja vaalipäivän äänestyspaikat selviävät parhaiten jokaiselle äänioikeutetulle lähetetystä Ilmoitus äänioikeudesta -kirjeestä.

Äänestysaluejaotus Jämsän kaupungissa

  • 001 Kaipola
  • 002 Seppola
  • 003 Kuorevesi
  • 004 Jämsänkoski
  • 005 Koskenpää

Jämsän kaupungin karttapalvelusta http://kartta.jamsa.fi/ sivulta voi valita Osa-alueet kohdalta äänestysalueet, jonka jälkeen kartasta voi katsoa oman osoitteen perusteella oman äänestysalueen.

Äänestyksessä äänestäjä on velvollinen esittämään selvityksen henkilöllisyydestään.

Yleistietoa vaaleista Oikeusministeriön vaalisivusto

Lisätietoja vaaleista Jämsässä antaa

Keskusvaalilautakunnan sihteeri Sari Riekki
Keskuskatu 8, 42100 Jämsä
puh. 040 501 8582, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn