Asiointi

Jämsän tunnusJämsän graafinen ilme on raikas, moderni ja keveä, mutta myös perinteisiin nojaava ja visuaalisesti aikaa kestävä ja klassinen. Tunnuksen värimaailma ja elementit on ensisijaisesti johdettu yhdistyneiden kuntien vaakunoista. Näin ne korostavat perinteen arvostusta ja kaupungin eri osien historiaa. Lisäksi raikas sininen symboloi alueen merkittäviä vesistöjä, harmaalla tunnukseen on haettu myös alueita yhdistävää neutraaliutta ja tukevaa tasapuolista pohjaa. Punainen piste on merkki dynaamisesta, elävästä ja kehittyvästä Jämsästä, joka kokoaa laajan alueen aiemmin erilliset kunnat yhteen.

Tunnuksen elementeissä voi lisäksi nähdä aluetta yhdistävän maiseman, jota hallitsevat maaston korkeusvaihtelut, sekä niiden väliin sijoittuvat vesistöt. Neliömäisellä muodolla tunnus näyttäytyy tukevana ja yhdistävänä. Kaarevat elementit ja logon tekstityyppi sen sijaan vahvistavat kuvaa kehittyvästä, modernista ja tulevaisuuteen suuntautuvasta kaupungista.

Tunnus on otettu käyttöön 1.1.2009 lukien. Tunnuksen on suunnitellut Päivi Hasala AD / Pingraf.

Graafinen ohjeistus

Jämsän kaupungin tunnus muodostuu logosta ja graafisesta merkistä. Logosta sekä merkistä tulee ensisijaisesti käyttää ohjeistukseen sisältyviä originaalitiedostoja joiden kokoa muutettaessa osien asettelun ja mittasuhteiden on säilyttävä muuttumattomina. Tunnuksen minimikoko värillisenä on leveydeltään 20 mm. Mustavalkoisissa painotöissä ja tulosteissa tunnusta käytetään kokonaan mustana, jolloin punainen pallo on valkoinen.
Tunnuksen ympärillä on suoja-alue ja tähän alueelle ei saa sijoittaa muita elementtejä tai tekstiä. Suoja-alue määräytyy s-kirjaimen koon mukaan ohjeen osoittamalla tavalla.

Jämsän kaupungin tunnuksen graafinen ohjeisto (pdf)

Tiedostot

13683 jamsa logo rgb 7 cmjamsa_logo_rgb_7_cm.jpg
Jämsän tunnusjamsa_logo_rgb.png
13679 jamsa logo mv 7 cmjamsa_logo_mv_7_cm.jpg
13678 jamsa logo mvjamsa_logo_mv.png
Tulostettava tunnusjamsa_logo_rgb_netti_tulostus.pdf
Tulostettava tunnusjamsa_logo_mv_netti_tulostus.pdf
Painettava tunnusjamsa_logo_cmyck_mv_painoon.eps
Painettava tunnusjamsa_logo_cmyck_mv_painoon.ai


Tunnuksen käytöstä muuhun kuin Jämsän kaupungin omaan käyttöön tulee sopia kaupungin kanssa.

Yhteystiedot:
Hallintojohtaja Auli Korhonen, puh. 040 557 2146

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn