Avustukset

Sivistystoimialalla myönnetään kohdeavustuksia järjestöille, yhteisöille ja yksityisille kuntalaisille. Samat periaatteet koskevat kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalvelujen avustustoimintaa.

Sivistystoimialan kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotoiminnan avustushakemukset tehdään sähköisen asiointipalvelun, eJämsä kautta.

Sähköisen lomakkeen täyttö on tarkoin ohjeistettu ja avustushakemuksen jättäminen sähköisessä asiointipalvelussa on nopeaa ja vaivatonta. Sähköisen avustuslomakkeen täyttämisen voi jättää kesken ja tallentaa sen luonnoksena ja jatkaa lomakkeen täyttöä myöhemmin. Hakijan Oma asiointi -osiossa kaikki hakemukset säilyvät tallessa ja niiden tietoja voi hyödyntää aina seuraavia avustushakemuksia tehtäessä.

Sähköisen asiointipalvelun käyttö edellyttää vahvan tunnistautumisen verkkopankkitunnuksilla. Yhdistyksen, yrityksen tai yhteisön puolesta asioitaessa tulee kirjautuneella olla tähän myönnetyt Suomi.fi-valtuudet. Ohje Suomi.fi -valtuuden hakemiseen on sivun alaosassa kohdassa Ohjeet ja lomake.

Avustusta haettaessa hakijan tulee tehdä vapaamuotoinen suunnitelma avustettavasta toiminnasta kustannus- ja tuloarvioineen. Sähköinen lomakkeella on ohjeistusta hakemuksen tekemiseen. Yhdistyksen viimeisimmät hyväksytyt tilinpäätös- sekä talousarvioasiakirjat tulee liittää hakemuslomakkeelle liitetiedostona ennen kuin lomakkeen voi lähettää.

Avustukset haetaan pääsääntöisesti etukäteen kuitenkin niin, että ohjattujen liikunta- tai muiden ohjattujen ryhmien ohjausavustukset haetaan jälkikäteen. Avustusta voidaan hakea ympäri vuoden, mutta kuitenkin viimeistään 1.12. mennessä.

Avustus maksetaan jälkikäteen kuittijäljennöksiä tai muuta riittävää selvitystä vastaan. Kuitit liitetään hakemuslomakkeelle.

Tutustu alla oleviin ohjeisiin lisätietojen saamiseksi. Sähköisen asiointipalvelun käytössä sinua auttaa avustuspäätöksiä tekevien viranhaltijoiden lisäksi hyvinvointikoordinaattori Tiina Riihinen tiina.riihinen(at)jamsa.fi.

Ohjeet

Tutustu sivistystoimialan avustusperiaatteisiin ennen avustushakemuksen tekemistä. Sähköisen asiointipalvelun käyttöön löytyy myös ohje (Ohje eAsiointiin)

Jaa sosiaalisessa mediassa