Timmi-tilavarausjärjestelmä

Timmi on tilavarausjärjestelmä, jonka kautta voit varata Jämsän kaupungin tiloja esimerkiksi liikuntaan, harrastustoimintoihin, leireihin, juhliin, kokouksiin, koulutuksiin ja erilaisiin tapahtumiin.

Järjestelmän kautta voit hakea käyttövuoroja joko yksittäisenä asiakkaana (tällöin mahdollisuus myös maksaa verkossa varaus) tai hakea yksittäistä tai vakiovuoroa kaupungin ohjeistuksen ja aikataulun mukaisesti.

Järjestelmän kautta voit maksaa myös Länkipohjan ja Kuoreveden kuntosalien käyttömaksut kätevästi verkossa. Timmi -järjestelmän kautta ilmoittaudutaan myös uimahalli Koskikarassa järjestettäviin lasten uimakouluihin.

Rekisteröityneenä asiakkaana voit tehdä hakemuksia järjestelmän kautta, muokata omia hakemuksiasi, sekä perua tekemiäsi varauksia koulujen, oppilaitosten ja kaupungin tiloista. Näet varaustilanteet aina reaaliaikaisina. Ensimmäisellä kerralla järjestelmään kirjaudutaan Suomi.fi tunnistautumisen kautta.

Tilojen varaus- ja peruutusehdot:

 • Hae käyttövuoroa hyvissä ajoin, viimeistään 7 vuorokautta aiemmin, jos hakemus joudutaan  käsittelemään ja jotta saat varausvahvistuksen ennen käyttöpäivää.  Yksittäiset varaukset, jotka maksetaan järjestelmässä voi tehdä vaikka samana päivänä.

  Tiloissa tai tilaisuuksissa, jossa tarvitaan jotain palvelua (opastusta av-välineisiin, tuolien kantamista saliin, yms) hakemus tulee tehdä viimeistään 2 viikkoa aikaisemmin. Isoissa tapahtumissa on varauduttava hakemusten pitempään käsittelyaikaan ja mahdollisesti hakemuksen tekemiseen puhelimitse suoraan kyseisestä kiinteistöstä.

  Hakemuksia ei käsitellä viikonloppuisin eikä loma-aikoina.

  Tilojen käyttömaksuista päättää kaupungin tilasta vastuussa oleva organisaatio.

  Rekisteröityneenä asiakkaana voit tehdä hakemuksia Timmi-järjestelmän kautta, muokata omia hakemuksiasi, sekä perua tekemiäsi varauksia koulujen, oppilaitosten ja kaupungin tiloista 5 vuorokautta ennen varauksen alkamista. Peruuttamattomat vuorot laskutetaan. Varaaja on vastuussa vuorosta ilman peruutusta

 • Vuoron varannut ei saa luovuttaa käyttövuoroa edes tilapäisesti toiselle taholle ilman tilan vastaavan tahon antamaa lupaa. Vuoron vastuuhenkilön on oltava vähintään 18-vuotias.
  Järjestö (y-tunnus) voi olla järjestelmässä vain kerran. Järjestön alle voidaan lisätä useita vastuuhenkilöitä vastaamaan omista varauksista.

 • Tilojen käyttäjä vastaa tilojen asiallisesta käytöstä ja luovuttaa tilat vastaavassa kunnossa kuin ennen käyttöä. Keittiötiloissa tilojen vastuuhenkilö tarkastaa, että tilat ovat asianmukaisessa kunnossa. Tilat siivotaan kohteessa olevan ohjeistuksen mukaisesti. Ylimääräisestä siivouksesta aiheutuvat kustannukset laskutetaan käyttäjältä erikseen. Mahdollisesta lisäsiivouksen tarpeesta tulee ilmoittaa etukäteen ja siitä laskutetaan hinnaston mukaisesti. Osaan tiloihin kuuluu pakollinen siivousmaksu. Mikäli vuokraaja käyttää tiloissa olevaa tiskikonetta tulee se tyhjentää vuokrauksen päättyessä.

  Vuokralainen on velvollinen omalla kustannuksella hankkimaan tilaisuuden järjestämiseen tarvittavat mahdolliset viranomaisten luvat. Mahdollisista tilapäisistä rakenteista tulee mainita varauksen yhteydessä lisätietokentässä. Lavasteet ja tehosteet, joissa käytetään avotulta (pitää sisällään kynttilät) tai pyrotekniikkaa, ovat kiellettyjä ilman vuokranantajan kirjallista lupaa. Vuokralainen vastaa kaikista tilassa esitettävien teoksien tekijänoikeudellisista sopimuksista. Majoittauduttaessa hakijan on laadittava pelastussuunnitelma, varmistettava, että tiloissa on toimiva palovaroitin, sekä järjestettävä ympärivuorokautinen valvonta.

  Vuokranantaja pidättää oikeuden arvioida järjestettävän tilaisuuden ohjelman soveltuvuutta sekä tilan että kyseisen ajankohdan kannalta. Tällöin huomioidaan mm. talossa järjestettävät muut tilaisuudet/ tapahtumat, henkilöstötarpeet, mahdolliset pyhäpäivät sekä avoimien ja suljettujen tilaisuuksien määrä/suhde.

  Tupakkalain 74 §:n 2 mukaan tupakoida ei saa:
  1) rakennuksen, kulkuneuvon tai muun vastaavan paikan sisätiloissa, jotka ovat yleisön tai työntekijöiden käytettävissä taikka elinkeinotoiminnassa tuotettujen tai julkisten palvelujen tarjoamista varten asiakkaiden käytettävissä;
  2) ulkotiloissa järjestettävien yleisten tilaisuuksien katoksissa tai katsomoissa taikka muissa tilaisuuden seuraamiseen välittömästi tarkoitetuissa tiloissa, joissa osallistujat oleskelevat paikoillaan;
  3) päiväkotien taikka esi- tai perusopetusta, ammatillista koulutusta tai lukio-opetusta antavien oppilaitosten ulkotiloissa.

  Savutonta tupakkatuotetta ei saa käyttää päiväkotien taikka esi- tai perusopetusta, ammatillista koulutusta tai lukio-opetusta antavien oppilaitosten sisä- tai ulkotiloissa.

 • Liikuntatilojen vakiovuorot jaetaan Jämsän liikuntatoimesta. Liikuntatilojen käyttömaksuista päättää Jämsän kaupungin sivistyslautakunta.

  Jämsän kaupungin ylläpitämillä liikuntasaleilla harjoittelu on sallittu vain harjoitteluvuoron ennakkoon varanneelle ryhmälle tai yksityishenkilölle varattuna aikana. Ovet on pidettävä lukittuina vuoron aikana ulkopuolisten liikkumisen estämiseksi kaupungin tiloissa.

  Vuoron varannut ei saa luovuttaa käyttövuoroa edes tilapäisesti toiselle taholle ilman vapaa-aikapalvelupäällikön lupaa. Vuoron vastuuhenkilön on oltava vähintään 18-vuotias.

  Liikuntatiloihin kuljetaan sähköisen kulunhallintajärjestelmän lukijaan syötettävän vuorokohtaisen ovikoodin avulla. Vuoron vastuuhenkilö saa luovuttaa koodin täysi-ikäisille vuoron käyttäjille.

  Kiinteistössä, laitteissa tai välineissä havaituista vioista tulee ilmoittaa liikuntatoimeen. Tahallinen ilkivalta tai ilmoittamatta jättäminen voi johtaa korvausvelvollisuuteen. Älä käytä rikkoutuneita välineitä tapaturmien välttämiseksi.

  Liikuntatiloissa harjoittelu tapahtuu omalla vastuulla. Kaupungin tapaturmavakuutus on voimassa vain rajoitetusti muilla kuin koulun liikuntatunneilla tapahtuneissa liikuntatilojen käyttöön liittyvissä onnettomuuksissa.

  Päihtyneenä harjoittelu on kiellettyä.

  Tupakkalain 13.4.2022/283 74 §:n mukaan tupakointi on kielletty rakennuksen, kulkuneuvon tai muun vastaavan paikan sisätiloissa, jotka ovat yleisön tai työntekijöiden käytettävissä taikka elinkeinotoiminnassa tuotettujen tai julkisten palvelujen tarjoamista varten asiakkaiden käytettävissä. Savutonta tupakkatuotetta (esim. nuuska) ei saa käyttää päiväkotien taikka esi- tai perusopetusta, ammatillista koulutusta tai lukio-opetusta antavien oppilaitosten sisä- tai ulkotiloissa.”

  Mikäli toiminta ei ole hyvien tapojen mukaista, voidaan harjoitteluvuoro evätä.

  Käytä soveltuvaa vaatetusta: sisäkengät sekä sisäliikuntaan tarkoitetut vaatteet.

  Sammuta valot ja lukitse ovi lähtiessäsi.

  Toimintaohjeet kuntosaleilla:

  • Levypainoilla nostaessa käytä lukkoja.
  • Opettele oikeat suoritustekniikat ja tutustu laitteiden ohjeisiin.
  • Maksimipainoja nostaessasi käytä varmistajaa/avustajaa.
  • Palauta painot paikoilleen harjoituksen jälkeen.
  • Älä käytä rikkoutuneita välineitä, vaan kirjaa havaitsemasi rikkoutumiset vikailmoituslistaan.
  • Yksityisen kuntosaliavaimen lunastanut ei saa viedä mukanaan muita kuntosalille. Kuntosalin perhekäyttöoikeudella kuntoilevalla alle 18-vuotiailla tulee olla täysi-ikäinen perheenjäsen mukana kuntosalilla ellei hän ole osallistunut kuntosalityöskentelyn peruskurssille tai osoittanut muutoin hallitsevansa kuntosaliharjoittelun perusteet. Nuorelle voi tässä tapauksessa lunastaa myös oman kuntosalin käyttöoikeuden. Väärinkäyttötapauksissa avaimen käyttö evätään (Kuorevesi ja Länkipohja).
  • Kuoreveden ja Länkipohjan koulujen kuntosalit ovat käyttöoikeuden lunastaneiden käytettävissä päivittäin klo 6.00 – 22.00 vakiovuorojen ulkopuolisina aikoina. Kuntosalien ulko-ovet eivät aukea pin-koodilla klo 21.30 jälkeen ja koulutiloista on poistuttava klo 22.00 mennessä.
 • Vuokraaja voi halutessaan tehdä tilauksen ruokatarjoilusta Ruokapalvelukeskus Arinasta p. 040 139 7005.
  Mikäli tarvitset lisäpalveluita, esimerkiksi opastusta av-välineiden käyttöön, tuolien asentamista saliin tilaisuutta varten, tulee sinun olla yhteydessä tilaa hallinnoivaan tahoon hyvissä ajoin ennen tilaisuutta (7 päivää).

 • Rekisteröityjän tulee olla täysi-ikäinen.
  Rekisteröidy yksityishenkilönä silloin, kun olet henkilökohtaisesti vastuussa varauksesta ja laskusta.
  Rekisteröityessäsi organisaation (yhdistyksen, yrityksen, toiminimen) edustajana, täytä hakemukseen Y- tai rekisteritunnus. Jos kumpaakaan tunnusta ei ole, laskun saajan henkilötunnus vaaditaan. Jos organisaatiolla ei ole omaa laskutusosoitetta, valitse rekisteröitymishakemukseen itsesi tai toinen henkilö maksajan yhteyshenkilöksi.
  Rekisteröityessäsi Timmin käyttäjäksi hyväksyt yhteystietojesi käyttämisen tiedotteiden lähettämiseen.

  Timmi käyttäjäksi rekisteröityminen: timmi.jamsa.fi

  GDPR tietosuojaseloste Timmi järjestelmästä.

Jaa sosiaalisessa mediassa