Hakeminen

Musiikkiopistoon ja musiikkileikkikouluun hakeminen 

Jämsänjokilaakson musiikkiopistossa luovutaan oppilasvalintatilaisuuksien järjestämisestä. Keväästä 2023 lähtien opiskelijat otetaan musiikkiopistoon ilmoittautumisten perusteella.

Ilmoittautuminen tehdään hakemuslomakkeella (sähköinen ilmoittautuminen tai tulostettava lomake) huhtikuun aikana. Jos opiskelijoita hakeutuu opintoihin enemmän kuin pystytään ottamaan sisään ratkaistaan oppilaspaikat arpomalla.

Musiikkiopistoon voi hakea jopa 5-vuotiaana, esim. viuluun, selloon, harmonikkaan ja pianoon pyrittäessä, mutta useissa muissa soittimissa sopivin aloitusikä on noin 7–10 vuotta. Eräät puhaltimet (esim. pasuuna, tuuba) vaativat fyysistä voimaa ja kokoa pyrkijältä. Tärkeintä on kuitenkin pyrkijän henkilökohtainen kiinnostus siihen soittimeen, johon hän hakee. Siinä mielessä edellä mainitut ikärajat ovat vain ohjeellisia. Musiikkileikkikouluun otetaan oppilaita ilmoittautumisjärjestyksessä ja vapaita paikkoja voi tiedustella toimistosta myös lukuvuoden aikana. Myös musiikkiopiston instrumenttiopetuksen väliaikaisia oppilaspaikkoja kannattaa tiedustella.

Sähköiset ilmoittautumislomakkeet (Musiikkiopiston hakulomake on avoinna 1.-30.4.2024 ja musiikkileikkikoulun lomakkeita otetaan vastaan lukuvuoden  aikana)

 

Jämsänjokilaakson musiikkiopisto

Toimiston asiakaspalveluajat: ma-to klo 9-15 ja pe klo 9-13

Kelhänkatu 8, 42100 Jämsä

Sini Käkönen

kehittämispäällikkö-opistojen rehtori

Kelhänkatu 8, 42100 Jämsä

Riitta Jaatila

opistosihteeri

Kelhänkatu 8, 42100 Jämsä

Jaa sosiaalisessa mediassa