Ilmoittautuminen

Työväenopiston kurssit aloitetaan ainoastaan silloin, jos niihin on riittävästi ilmoittautuneita viimeistään viikkoa aikaisemmin. Yleisimmin opiskelijoiden vähimmäismäärä on Jämsän keskustassa yhdeksän, muissa toimipisteissä kahdeksan.

Ilmoittautumisohje

Täytä sähköinen lomake siinä annettujen ohjeiden mukaan, vähintään kaikki opistopalvelut.fi/jamsa pakolliset tähdellä merkityt kohdat. Huomaa, että henkilötunnus on ilmoitettava kokonaisuudessaan. Lasku lähetetään sinulle kotiosoitteeseen.

Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssimaksun. Opiskelijat otetaan kurssille ilmoittautumisjärjestyksessä. Netti-ilmoittautumisessa näet heti, onko paikkoja vapaana. Ohjelma tarjoaa varalistalle ilmoittautumista aina kun kurssi on täynnä. Mikäli jäät ilman varsinaista paikkaa kannattaa ilmoittautua varapaikalle. Tilanne elää useimmiten syksyllä ja paikkoja saattaa hyvinkin vapautua.

Emme lähetä erillistä tietoa kurssin alkamisesta. Otamme yhteyttä vain, jos olet varasijalla ja paikkoja vapautuu, kurssille tulee aika- tai paikkamuutoksia tai kurssi peruuntuu kokonaan.

 • Mahdollinen peruutus on tehtävä toimistoon viimeistään viikkoa ennen kurssin alkua, jolloin voi myös itse peruuttaa varauksensa Internetissä ilmoittautumisnumeroaan ja henkilötunnustaan käyttämällä. Tämän jälkeen, yllättävien ja äkkinäisten syiden (esim. sairaustapausten) vuoksi tapahtuvat peruutukset on ilmoitettava puhelimitse toimistoon, ei opettajalle. Peruuttamatta jäänyt kurssi laskutetaan.

 • Jokaviikkoinen opintoryhmä voi peruuntua kerran lukukauden aikana, esim. opettajan sairastumisen vuoksi, eikä sitä korvata opiskelijoille. Jos poissaolokertoja on enemmän, hankitaan sijainen tai pidetään myöhemmin yksi tai useampi opetuskerta. Oppitunnin peruuntumisesta ilmoitetaan opiskelijoille tekstiviestillä tai puhelimitse ja onkin tärkeää, että opiskelijan yhteystiedot olisivat ajantasalla opiston toimistossa.

 • Epassilla voi maksaa netissä ilmoittautumisen yhteydessä. Epassilla voit maksaa vain liikunta- ja kulttuurikursseja eli etuus ei koske kielikursseja, avoimen yliopiston kursseja, ruokakursseja eikä taiteen perusopetuksen kursseja. Epassin hyvinvointietuutta ei voi käyttää työväenopiston kurssimaksujen maksamiseen.

 • Liikunta-ja kulttuuriedulla (Edenred) voi maksaa liikunnan ja tanssin kursseja sekä muita kurssivalikoimamme kursseja lukuun ottamatta kielikursseja, avoimen yliopiston opintoja sekä verkko- tai viini- ja ruokakursseja. Kortti on henkilökohtainen eikä sillä voi maksaa esim. perheenjäsenten kursseja. Maksaminen tapahtuu laskun saavuttua kaupungin neuvonnassa omalla Edenred-kortilla. Mikäli kortissa on ns. hyvinvointietuus, niin sitä ei voi käyttää työväenopiston kurssimaksujen maksamiseen.

 • Opisto myöntää opintoseteleitä (á 30 € yksi per asiakas) työttömille, eläkkeellä oleville, yli 63-vuotiaille ja maahanmuuttajille. Kurssit on erikseen mainittu oppaassa opintosetelikursseina. Seteleitä on rajoitettu määrä ja ne jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

  Toimi näin:
  1. ilmoittaudu kurssille ja varmista opiskelupaikkasi
  2. Jos olet oikeutettu opintoseteliin niin saat alennuksen kurssimaksuun automaattisesti.

Jaa sosiaalisessa mediassa