EtusivuHistoriaaPalvelutToimintaaKalastustaUlkoiluaMatkailuaLinkit

KOSKENPÄÄ


Suurenna kuva

Kartta 

 

 

 

 

 


Koskenpäällä toimii Vesuri-ryhmän ja TE -keskuksen rahoittama kylähanke, jonka tavoitteena on löytää lisää asuntotontteja sekä asukkaita kylälle. Hanketyötekijäksi on valittu Kalle Hankamäki ja hankkeen työnimeksi on muotoutunut:   ”Mahdollisuuksien Koskenpää”.   Hanke varsinaisesti kestää vuoden 2009 loppuun, mutta ei meidän mahdollisuudet ja halut palvella Sinua katoa minnekään silloin. Haluamme olla aina avoimin mielin palvelemassa ja toivottamassa Sinut tervetulleeksi tutustumaan kyläämme.

Koskenpää sijaitsee Keski-Suomessa, Jämsän kaupungin pohjoisosassa Petäjävesi- Jämsä tien varrella. Emme ole missään syrjässä, meiltä on erittäin hyvät tieyhteydet lähimpiin ”metropoleihin”: Jyväskylään, Jämsään, Keuruulle ja Mänttään ajat noin puolessa tunnissa. Jos täältä haluaa lähteä vielä kauemmaksi rautatieasema on Jämsän keskustassa ja Jyväskylän lentoasemakin tunnin ajomatkan päässä.

Mutta miksi muuttaisit meille?

Asuisit luonnonläheisesti maaseudun rauhassa kuitenkin lähes kaikkien peruspalveluiden lähettyvillä. Koskenpään keskustasta löytyvät kauppa jossa on myös postipalvelut, pankki, huoltoasema, baari-kahvila, päiväkoti, koulu ja terveyspalvelut. Kirjastoautokin pyörähtää täällä jokatoinen tiistai ja kuulupa joskus Jäätelöauton sireenin äänikin…

Harrastusmahdollisuuksia luonto tarjoaa loputtomiin: marjasta, sienestä, metsästä, kalasta tai liiku muuten vaan, yksin tai ystävien kanssa. Jämsän työväenopisto ja Koskenpään urheiluseurat tarjoavat monipuolisia harrastusmahdollisuuksia, Martatkin vielä toimii!  Ja turvallisuudesta huolehtii Koskenpään VPK.  Näistä varmasti löytyy Sinulle aktiviteettejä kotiaskareiden lisäksi…

Kyllä viihdyt!

Tällähetkellä  Jämsän kaupungin omistuksessa olevia rakentamiskelpoisia tontteja on myynnissä 8 kappaletta, niitä voi kysellä joko minulta tai suoraan Jämsän kaupungilta. Tontit näkyvät viereisellä kartalla ja ovat kaikki kunnallisen vesi- ja viemäriverkoston lähettyvillä. Lisäksi monet yksityiset maanomistajat ovat halukkaita myymään tontteja rakentamistarkoitukseen ja tiedämme muutaman asutun talon oleva myynnissä. Myös kartalla näkyvä Pappilan ranta-alue kaavoitetaan lähitulevaisuudessa rakennustonteiksi. Alue tulee tarjoamaan todella korkeatasoisia järvimaisemalla olevia tontteja.

Ja kun päätät tulla…

Me koskenpääläiset olemme ”vähän uteliaita maalaisia”, mutta auttavaisia ja hyväntahtosia. Meitä on täällä kylän keskustan tuntumassa asumassa noin 400 ja kaikkiaan vanhan pitäjän alueella asuu noin 700 ihmistä, tänne mahtuu. Koskenpäällä on useita järviä ja niiden rannoilla reilut 500 kesäasuntoa, joten kesällä vilinä on melkoista.
Tässä lyhyt kuvaus kylästämme, ota yhteyttä kerromme mielellään lisää.

…tule jo, sopeudut kyllä!

Lisätietoja:
Hanketyöntekijä  Kalle Hankamäki    p.0400-246521,  kalle.hankamaki@gmail.com
Kyläpäällikkö  Jorma Poti   p.0400-354974, 0400-200467   jorma.poti@jamsa.fi