Kalastus

english
Lucky Fish pilkilläJämsän seutu kuuluu Pohjois-Päijänteen kalastusalueeseen. Kalastuspaikkoja seudulla on useita, tässä on mainittu vain osa seudun tarjonnasta.

Jämsänjoki soveltuu hyvin etenkin uisteluun. Joen rannalta kalastamista haittaa paikoitellen runsas asutus, jonka suhteen on muistettava jokamiehen oikeuksien rajoitukset: pihojen tuntumassa ja yksityisillä laitureilla ei saa kalastaa. Joesta pyydetään kuhaa ja taimenta. Jokeen on myös istutettu kirjolohta, karppia ja harjusta. Jämsänjoki ja koko yläpuolinen Jämsän reitti kuuluvat Jämsänjokilaakson kalastusalueeseen. Jämsänjokilaakson kalastusalueen yhteisluvalla voi kalastaa järvialueilla neljällä vavalla aina Petäjävedeltä Päijänteelle saakka.

Koko Päijänteen viehekalastusalueella ei tarvitse pyöriä pienissä piireissä. Päijänteen viehekalastuslupa kattaa lähes koko Päijänteen alueen. Luvalla saa kalastaa yhteensä noin 99 000 hehtaarin alueella ja lupa on venekohtainen. Verkko- ja pyydysmerkkejä saa pienempien vesialueiden osakaskunnilta.

Kalastuslupajärjestelmä

Viehekalastus edellyttää 18–64-vuotiailta valtion kalastonhoitomaksua. Valtakunnallinen kalastuslupa oikeuttaa yhden vavan ja vieheen käyttöön ja on voimassa kaikilla järvialueilla lukuun ottamatta jokia, koskialueita ja erityisiä kalastuskieltoalueita. Mikäli halutaan käyttää useampaa viehettä, verkkoja, katiskaa tai muuta pyydystä, tarvitaan paikallinen, vesistökohtainen kalastuslupa kyseiseltä osakaskunnalta. Vain mato-onginta ja pilkkiminen kuuluvat jokamiehenoikeuksiin.

Kalastuspalveluja tarjoavia yrityksiä

Lisätietoja palveluista löydät yritysten omilta internetsivuilta.

AV-ase ja erä Oy

Kalastusluvat Jämsän seudun kalastuskohteisiin ja kalastusvälineet.
Osoite: Lukkoilantie 39, 42100 Jämsä
www.av-ase.fi

Eräopaspalvelu Talvi T:mi

Järjestettyjä kalastusretkiä ryhmille tilauksesta.
www.eraopaspalvelutalvi.fi

Himoksen Eräsafarit

Ohjatut kalastusretket Päijänteelle ja Patalahdelle.
Osoite: Moiskalantie 900, 42140 Juokslahti
www.himoksenerasafarit.fi

Himos Safarit / HimosLomat

Kalastusretkiä Patalahdelle ja Himoksen ympäristössä.
Osoite: Länsi-Himoksentie 4, 42100 Jämsä
www.himos-safarit.fi

Kalastajan Koti

Verkkokalastusretkiä, pilkkiretkiä ja uisteluretkiä Päijänteellä 2-4 hlö ammattikalastajan seurassa. Sopimuksesta myös isommille ryhmille. Retki sisältää leiritulet saaristossa.
Osoite: Nuorlahdentie 102 A, 42140 Juokslahti
www.esiintyjat.com

Lucky Fish

Kalastusoppaan mukana ohjattuja kalastusretkiä Päijänteellä ympäri vuoden. Pilkintä ja pyydykset, heittokalastus, vetouistelu, viistokaikuluotaus, venetaksi, vesihiihtoa, polttariohjelmaa yms.
Osoite: Kovasintie 2, 42220 Kaipola
www.luckyfish.fi

Shipping Line Rainbow Oy

Risteilyjä ja kalastusretkiä Päijänteellä isolla laivalla, jossa voi myös yöpyä.
Osoite: Edesniemi 37, 42100 Jämsä
www.rainbowtours.fi


Tiedot on julkaistu yritysten antamien tietojen perusteella.
Päivityspyynnöt sähköpostiosoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn