Satama

 english

satamat

Jämsässä on runsaasti vesistöjä.  Lukuisten pienempien järvien lisäksi Jämsästä löytyy kaksi suurta vesialuetta: Päijänne ja Längelmävesi. Päijänne on Suomen pisin järvi, joka halkaisee Etelä-Suomen kahtia ja yltää Lahdesta aina Jyväskylään asti.

Pidemmästä veneretkestä haaveileva voi esim. Jämsän Hulkkionlahdelta lähtiessään suunnata kohti pohjoista aina Keiteleen pohjoispäähän asti. Etelään lomaileva voi suunnata Vääksyyn ja jatkaa matkaa vaikka Lahteen asti. Päijänteellä järjestetään myös risteilyjä, joilla voi nauttia Päijänteen maisemista ja luontokohteista.

arrow roundKalastus
arrow roundLaivaristeilyt
arrow roundMelonta
arrow roundUimarannat
arrow roundSatamat ja venepaikat

Jämsässä on myös paljon muita järviä. Ensimmäisenä kannattaa mainita Kankarisvesi Jämsänkoskella. Kankarisveden rantojen tuntumaan sijoittuu paljon asutusta. Rasuanniemi halkoo järveä ja luo upeat maisemat ja hiekkarannan. Pitkä ja kapea Kankarisvesi on osa maalauksellista Wanhan Witosen melontareittiä, joka kulkee Petäjävedeltä Päijänteelle.

Hallin taajamassa voi nauttia veneretkistä Eväjärven maisemissa, Kuoreveden kirkko ja kotiseutumuseo vuorostaan sijaitsevat kauniin Kuoreveden rannalla.

Himoksen kävijät eivät voi olla huomaamatta Patalahtea. Kesäisin järvellä voi soudella, meloa ja kalastaa, talvella järven jäät tarjoavat monipuoliset mahdollisuudet retkiluistelusta jääuintiin.

Jämsänjoki virtaa aivan Jämsän keskustan läpi luoden paitsi hienon jokireitin, myös kauniit virkistysalueet ja hienot kalastusmahdollisuudet. Jämsänkoskella joki ryöppyää juoksutusten aikana mahtavana koskena Ilveslinnan vieressä ja sukeltaa paperitehtaiden alle.

Venesatamasäännöt (pdf)

Faktoja Päijänteestä

Suomen pisin järvi
Pinta-ala 1 118 km²
Pituus 119 km
Suurin leveys 28 km
Keskisyvyys 16,2 m
Suurin syvyys 95,3 m
Rantaviiva 2 248 km
Valuma-alue 26 480 km²
(lähde: www.ymparisto.fi)

 

Jaa artikkeli

Submit to FacebookSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn